31/08/2006

Challenged


Play the Stylist Challenge spred sig och nu kom utmaningen från Emma, där kriterierna var att man skulle slänga ihop en outfit som skulle hålla budgeten 1500 kr som lyftes upp av Chloé Paddington-väskan, den var dock inte inkluderad i summan. Jag blev kär i en kofta från Jcrew och var tvungen att använda den i ett collage. Här är resultatet! Gå och kolla alla andras bidrag och rösta för fan!

Picknick!


Antingen är man som Stella & gänget och kör med Brieost, Digestive-kex, tomat och Ciabatta samt skinka, eller så kör man en Clas och festar till det med pastasallad + vodka. Alternativt en Tullamore Dew. De flesta bringade lite vin och satt på tidningar för att undkomma det något fuktiga gräset. Men det gick, och det gick bra!

De lyxigaste toaletterna i området, de stabila träden, fick med jämna mellanrum besök då nattmörkret omfamnade parken. Vi var cirka 19 personer som hasat sig till den bestämda samlingsplatsen, en trevlig bunt. Grejen är ju att de 39 individer som går Bachelor of Communications är indelade i två grupper, så det har blivit att man inte ser så mycket av den andra gruppen man inte hör hemma i. Lite synd, så ikväll var perfekt tillfälle att lära känna varandra mer. Jag visste till exempel inte att vi ens hade en Mattias i klassen...

En vinflaska till och vi skulle planerat de kommande 2,5 åren dag för dag, men hittills hann Stella, Widow-man och jag bli otroligt sugna på att mellandlanda i Malaysia. Nicklas hade sett något billigt flyg under 6000. Tillsammans med Anna (vi har 2-3 stycken sådana, samt 3 Nicklas!) och Emma sökte vi oss till SpyBars "Bakficka" elle rvad uteserveringen nu kallades. En halvtimme senare när resten av gänget kommer dit säger vakten att de inte släpper in dem för de har 23 som åldersgräns. Typiskt Stockholm. Sahara Hotnights gästade som DJs och Widow-man var alldeles till sig. Morgondagen är filmvisning så vi alla kommer nog va på topp...

30/08/2006

Mot Stureplan

Då har jag bytt från den bruna väskan till den guldiga med en stor adorable rosett. Från uppsatt hår till utsläppt. Ska springa ned till affären och köpa något så oglammigt som kattsand, sedan ska jag bege mig med mitt trasiga lokalsinne och försöka hitta till Humlegården. Klassen ska samlas och bara umgås i det vackra vädret. Ska bli skoj, skoj, skoj!

Introducing the Twiggy dress


Igår traskade jag in på Zara på Drottninggatan och efter att ha gått runt där kunde jag konstatera följande:

  • jag skulle kunna fylla min garderob med enbart Zara plagg jag vill ha
  • shopping eller spaning är så mycket behagligare innan klockan 14.00 då det är lagom mycket med med folk
  • tar man väl med sig något till provhytten så är det onödigt att bara ta ett plagg, prova flera
  • vid ovanstående är konsekvensen raka vägen till kassan

Så jag kom hem med två klänningar igår och är snuskigt belåten med mina köp. Den ena köpte jag upp för förra veckan dricks, så då slösa jag ju inte på pengar jag inte bör röra. Det är farligt med frestelser. Inte någon nyhet. Men att hålla i plånboken när det finns så mycket kläder. Why are we so material?

Den ena klänningen kallas härmed för Twiggy-klänningen, man känner sig lite sådan när man tar på sig stövlarna och går omkring. Mönstrad. Den är skön och trekvartsärmad och skulle bli ännu coolare med ett skärp till. En av sakerna jag föll för är att den faktiskt slutar ovanför knäna. Korta längder, min svaghet...

29/08/2006

The guy with the widow

Sanningen är att jag inte känner honom så väl, men det jag skrapat på än så länge tycker jag om. Han är sådär sädblond, med stubb. Råg och vete. Lyser upp tillvaron med sin energi. Man vill nästan kalla honom för hurtig.

Han flyttade nyligen hit till Stockholm, in hos en änka. Det var nämligen så att han på en studentskiva råkade fastna i en långdragen konversation med några tanter då en efter ett tag utbrister:
- Men du är ju en trevlig gosse, vänta så ska jag ringa Kattis och se ifall du kan bo hos henne!
Sagt och gjort. Vips så hade Nicklas ett rum hos en änkan Kattis, väninna till en tant han knappt kände. Så på lektionen får vi ett papper med massa random statements, som vi ska hitta de det stämmer in på bland varandra. "Watched Desperate Housewives this week/ Wears pink / Plays an instrument/ Has been to Hawaii" etc. Så jag hugger tag i Nicklas och frågor ifall påståandet om att man har en katt stämmer på honom.

- Änkan jag bor hos har en katt. Så det räknas väl?

Lite senare när man ska berätta vad för intressant man lärt sig om personerna, och man kommer till Nicklas är jag först med att utbrista.

- His widow has a cat.
- Pardon? What did you just say? Because I thought you just said "his widow has a cat".
- I did.
- . . .

Folk stirrar på mig tyst en sekund och sedan får jag alla att skratta. Förlåt Nicke, det var inte med meningen, men du kommer nog för ett tag framöver bli känd som the guy with the widow.

IQ fiskpinne

Skolmailen, hur kul som helst.
Man kan få tag på vem man vill som finns inskriven.

Så det kom ett mail. En tjej erbjuder gratis klippning. Hon har praktik av något slag. Kunde inte bli bättre. Mina kluvna toppar når till Kina och Australien samtidigt liksom. Så jag skriver ett svar.

Det är nu morgonen efter, då det trillar in sju-åtta mail som jag inser att genom att klicka på "besvara" på mailet som hon skickat ut till alla klasser som alla mottagare som hon skickade ut mailet till, får ett svar från mig också, ämnat till henne. Ja för jag tycker att alla individuellt på hela skolan ska få veta att jag vill bli försökskanin hos henne. Pinsamt.

Speciellt när hälften skickar tillbaka ett "Kanon, det låter skitbra. Lycka till!"

Är det inte sånt här liknande som händer i filmer när man råkar skicka nakenbilder eller nåt ut till alla på skolan, när man bara ville skicka till EN person? Inte för att varenda kotte vet vem som döljer sig bakom mitt namn, men undra ifall jag om några dagar kommer höra från främlingar "Snyggt håret blev förresten!"...

28/08/2006

And there goes the money...


Förra veckan föll jag offer för mina begär. Ett par svarta stövlar har jag velat ha länge, ett par som är lite elegantare än de ridstövlar-liknande jag redan har. 50-70% på skoaffärer fick mig ju att kika omkring och det blev nästan irresistible när dessa var på halva priset. Tänk er nu dessa till kjolar och klänningar, med en kofta, eller snygg höstkappa och en latte alt. té i handen. På Ur&Penn var det ju utförsäljning också, 30 spänn för ett coolish guldfärgat halsband med svarta hajtänderliknande saker.

Stockholmsväder alltså

Sekunden man kliver ut genom portarna till Berghs School of Communication badar ansiktet i solsken. Stundvis fylls man av skuldkänslor för att man inte tar en vända bland innerstadens gator och butiker i detta strålande väder. Ja för visst har alla fattiga studenter råd med impulsköp oavsett vad plånboken än säger. Lite övervägande resulterar i att det ändå bär av hemåt. Då hade första ordentliga lektionsdagen börjat och slutat snabbare än förväntat. Inställd lektion.

Så vad händer när jag tar bussen från Liljeholmen? Öppen himmel, värmande sol. History baby, it's history! Här var det regn och grått och blask. De 200 m från busshållplatsen kändes helt plötsligt ödesdigert långa. Mitt prickiga paraflax är fortfarande i Norrköping.

Dagens klädval bestod av ett par mörka jeans, vitt baslinne från H&M och den ljusgröna kortärmade koftan från Polen samt ett av halsbanden från Gdansk. Jag börjar bli galen på håret och vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Luggen är just nu inne i en fas där man inte kan ha den löst längre, för nu är den lite för lång, men ändå för kort för att den inte ska falla tillbaka om man har en hästsvans. Dagens i-landsproblem.

27/08/2006

Encounter

Jag såg Tjäder inatt. Han beställde en hederlig och trofast Heineken och stod kvar vid disken och pratade ett tag. Hela pratstunden stod jag och log fånigt och såg i smyg på hans näsa. Fan vad jag älskar den människans näsa!

Jag har inte sett honom på år och dar. Varje gång han dyker upp så är det mitt från ingenstans, med sin låga Tjäder-röst och sin grymma näsa. Och hans smil, hur kan jag inte nämna hans smil?! Våra samtal är på tok för korta tycker jag. Inombords så blir jag besviken varje gång han avlägsnar sig.

Tjäder. Han som fick mig att komma över mitt näs-komplex.

Det här med prioriteringar...

... jag är trött.

Ögonlocken blir sumobrottare.
Ändå sitter jag och funderar.
Egentligen borde jag packa färdigt inför imorgon -- er, eller idag.
Packa, sova, té eller datorn?
Alternativ 3, och en halv.

26/08/2006

Skönaste låten. Ever.

För någon vecka sedan när jag fick stå ute på terassen med Sanna i baren, så satt en kille där ett ögonblick, nästa sekund så rusade han hem ( han bodde något kvarter bort) och hämtade en skiva som "ni bara måste spela!"

Spår 1.

Någon konstig låt på finska, eller dylikt. Helt flum. Vi höjer ett ögonbryn, låter grabben lyssna på låten. Vi behöver bara utbyta en blick. "Så fort låten är klar, ger vi tillbaka skivan". Två minuter in på låten hänger det dubbelt så mycket folk vid baren och alla står och diggar till konstigheterna. "Glöm fan inte vart ni hörde låten först! Den kommer bli stor!" Okej, vi behöll skivan.

Repeat.
Hela kvällen.

Loituma - Leva's Polka (Remix)

Kommer du inte att digga efter två minuter, så finns det inget hopp för dig.

Yellow Card - Red Card... Rainbow Card?

25/08/2006

Friday Night Out

Man har läst många gånger att man inte bör sätta sig vid bloggen när man är onykter. Förvisso har jag åtnjutit två och lite till glas med rött Rioja vin, men så illa däran är jag ju inte. Systergos, jag och pappsen har suttit och talat ut om framtiden. Jag tror jag försökte stå för humorn när jag jämförde konsult-positionen med horor. Man betalar ju för tjänster, inte sant? Oh well, jag är lättroad.

Det låter som om föräldrarna mina ska flytta till Polen inom loppet av två år. Vart befinner jag mig om två år? Jo, i Australien. Vad händer med huset här i gamla hederliga Klocket?

"Det är upp till dig," svarar pappa allvarligt.

Gulp.

Skulle jag gått ut ikväll, skulle jag hursomhelst velat vara klädd i något i stil med följande. Rött som accentfärg är porrigt, och porr vill vi ha. Eller tja, ni förstår?

07.50

Jag står på benen.
Fuck. Det gör jag inte alls, jag sitter ned på en stol. Men det är metaforiskt talat va, jag är uppe och är inte en levande sömngångare. Varje gång jag förmår mig att stiga upp och inte somna om på sturt blir jag lika imponerad av min kropp. Lite från skolgången sitter fortfarande i. Incredible.

Jag har t om kläder på kroppen. Vädret utanför fönstret är lite kluvet att förutspå, men det ser lite kallt ut. Bäst jag tar något långärmat - svart från VeroModa och ett svart/vitt linne under. Det såg så tråkigt ut med enfärgad överdel.

Introkurs i Photoshop

Jag finner det besynnerligt udda att när Micke frågar klassen hur många det är som aldrig jobbat med PS tidigare, så är det dussintals som räcker upp handen.

Blink. Blink.

Är det möjligt att idag, med tanke på hur många hushåll som har en dator och internet, att inte kunna bekanta sig med PS? Är det ens lagligt?! Jag trodde fan att det var allmänbildning vid det här laget!

"Det finns inga dumma frågor. Jag har hört det mesta. Som en gång, jag tror det var '96, jag säger till alla att trycka in alt och sedan klicka på musknappen. Vad tror ni en kille gör? Jo, han hänger sig över hela tangentbordet..."


24/08/2006

Personer jag önskar jag hade i mitt liv

Somliga drömmar har en tendens att rucka till tillvaron. Så fort man öppnar ögonen inser man att det saknas något. Att jag saknar personer jag inte har nära mig längre, mer än jag anade. Personer jag önskar tillhörde min vardag, men som hav och tusentals mil skiljer oss åt.

1. Rysiek
2. Margi
3. Dave

Jag drömde att Rysiek dök upp i Polen under festivalen dansgruppen varit på, återigen med lite halvlångt hår, någon dödsmetall tröja och med tatueringar på ryggen som påminde lite om Prison Break. Under koreografkursen i Rzeszow hade Rysiek haft rollen som en av mina närmaste vänner, ibland som en bror (folk tyckte vi var ganska lika), vi kunde snacka om allt. En kväll när vi gick iväg under grillkvällen och la oss ned i gräset och bara stirrade upp på stjärnklar himmel och öste ur oss alt vi hade att säga, förändrade verkligen allt. Från och med då kändes det som vi förstod varandra utan att behöva yttra ett ord.

Igårkväll när jag sedan urminnes tider loggade in på MSN så fanns Margi där. Min galna kanadensiska roomate från Rzeszow. Det finns inga dåliga minnen med Margi, vi förvirrade folk med vårt språk med alla våra sheesh, nippy och niah-kommentar. Vi var lika hungriga partybrudar båda två och plaskade omkring i vattenpölar när det regnade. Trots att det var en liten ålderskillnad mellan oss, så var hon den där tjejkompisen alla tjejer borde ha.

Dave. Var ska jag börja med Dave? Det var en kort bekantskap med honom, men man hann både få erfara hans sämre sidor och bättre. Brutalt ärlig kille som jag önskar jag hade chansen att se och höra oftare. En jävla skicklig bartender, charmig men dryg engelsman som kunde ta en med storm då han satte igång med talets gåva, överdoserad med svordomar. Vi kunde va ute hela natten, dissa och skratta åt folk och sedan genomgå alla möjliga kurer som snabbt skulle återställa mig på benen så jag skulle orka med lektionerna som började två-tre timmar senare.

23/08/2006

Daily Misha


Jaha, så regnet insisterar på att falla. Intro till Word och Excel var frivilligt, man skulle bara gå igenom grunderna och kände man att man kunde dem så fick man en varning om att det var slöseri med hennes tid att dyka upp. Ska bege mig till busshållplatsen, ska in till city och möta upp syster och sen vandra omkring i affärerna. Har en katt som ligger här och somnat intrasslad bland USB-sladdar. Bäst jag går nu när det stundvis inte öser ned...


Vest Dress


Från början visste jag inte ifall den var för allvarlig och stram för mig, eller ifall den bara var underbar. Efter att ha gång på gång återvänt och kikat på den kan jag konstatera att det är det senare. En klänning i stil med den från Nanette Lepore skulle jag vilja ha till hösten. För det är en klänninghöst vi har framför oss. Kofta + klänning = true love.

Vad tycker du?


Med hösten ( för det är ju banne mig höst nu! Det där med sommar juni-juli-augusti är bullshit) så är det ny look på bloggen. Tanken var svart/vitt tema för att få det så enkelt som möjligt, en smula klassiskt, men ändå inte tråkigt. Förut hade ju bloggen en mörkröd färg, och jag är förtjust i rött, det är bara att medge. Det är sådär... provocerande och förföriskt. Så förr eller senare kommer jag återgå till rött, men för stunden behövde jag något nytt. Som jag skrev, en ny episod i livet kräver förändring. Big city life och studier.

Men vad tycker ni med kritiska ögon, hur blev resultatet?

22/08/2006

Laptop Cases


Nu känner jag att det är dags för mig att investera i en ordentlig datorväska, om den ska vara min eviga companion till skolan och sedan i arbetslivet. Men jag vill ju inte kånka omkring på något klumpigt, utan något stylish och genomtänkt, men framförallt snyggt. Gärna i läder. Svart känns som ett säkert kort, men jag vet ju själv att jag är kåtare i brunt. Om man ändå vore gjord av pengar...

Between classes

Kommer föreläsningar fortsätta att vara så intressanta som de två jag erfarit hittills, så är det här studera-vidare-livet bra mycket bättre än jag tänkt mig! Ska ha en kort Introduktion till Mac lektion vid 14.30, så jag utnyttjade tiden däremellan till att åka hem (här i Stockholm that is) för att a) äta kycklingsallad med vit & svart ris = mums och b) lämna av den extra packning jag hade med mig från Norrköping, större delen utgörs av pojkvännens saker som hans föräldrar lämnat av hos mig.

Visst, lite asocialt av mig är det att dra hem under lunchen, när jag hade ett utomordentligt tillfälle att försöka lära känna folket mer. Men jag har tolv hela veckor på mig att göra det, samt att jag ville inte bära på extra bagage när syrran och jag efter skolan ska träffas och ta en runda på stan. Var duktig och köpte hänglås till mitt skåp, lyckades efter lite besvär med de numera längre naglarna att få fast nyckeln i nyckelringen. Takin kom där med ett roat flin, la huvudet på sned och frågade hjälpsamt ifall jag ville ha hjälp. Men envist fortsatte jag. Var mindre duktig och tog fel skor som orsakat blåsor och skoskav. Nu åskar det dessutom...

21/08/2006

Nu med vassa klor


Att unna sig själv något gott...

Det skulle kunna vara en god kopp med rykande hett , det skulle kunna vara en hungrig dos sex, det skulle kunna vara den där klänningen dina inre fantasier dyrkat sedan första ögonkastet, eller så skulle det kunna vara några timmars ompyssling på Klippoteket. Inte nödvändigtvis den ordningen det prioriteras i. Visste ni att Klippoteket har ljuvliga massagestolar? Minst en gång under sin livstid bör man ha suttit i dem. Både Simon, fotografen, och jag fick bli bortskämda med en session.

Lois Lane edition av Misha the reporter ställde, ganska lättövertalat, upp på glasfibernaglar till skönhets-reportagen som skall skrivas till UngNT. Nu gäller det att ta sig tid att skriva artikeln också. Att ha en fotograf till hands bara en telefonsignal bort, kändes lite lyxigt. Hans något proffsigare bilder lär ju dnarare dyka upp på hemsidan, så här får ni nöja er med mina amatörmässiga klick med kameran. Mindre lyxigt kändes det att ta ett X2000 till Norrköping bara för att gå på en nagelbehandling. Cozy är det hursomhelst att sitta hemma vid pappsens dator.

Notera de vässade klorna med lite bling-bling, att de vilar på Berghs pärmen vi fick första dagen idag. Hur är det möjligt att hamna i en klass som enbart utgörs av invånare som kategoriseras till folkslaget "det vackra folket"?






Oh no

Det slog mig nyss att jag missade Prison Break. Satans jävla fårtestiklar!

Ursäkta röran, jag bygger om

Winds of change ahead!
Nu blir det nya tag med bloggen, lite ny look i och med en ny "episod" av mitt liv. Kapitel 2: namnlöst hittills men miljön = storstaden själv. Så ha lite överseende med färger som inte hör hemma. Har ni tips eller åsikter än så länge, så dela gärna med Er!

19/08/2006

Daily Dose of Misha


Idag gäller det då, litegrann i alla fall. Flyttdags blir det nämligen. Från 011 till 08, som en viss pojkvän brukar säga. Stockholm here I come ( yay, äntligen tillgång till Mango, Zara och Topshop whenever I want!). Tar comfortfram-bussen som resealternativ. Måndag innebär skolstart, och redan samma dag ska jag tillbaka till Norrköping för att få naglar och tår fixade på Klippoteket inför ett skönhetsreportage vi ska ha i tidningen. Känns som mycket pendlande, men vem tackar nej till lite nagelvård?

Klädseln känns ganska nedtonad idag, accentfärgen är ju givetvis rött ( Misha loves). I Polen köpte jag den här korta sailor-tröjan som kostade äckligt lite, så jag tänkte jag tar den, och så ser vi ifall den går att bära. Med ett vitt linne under blev det ju riktigt hyggligt, don't you think? Ska ju åka buss i två timmar så varför klä upp sig för mycket? Pojken ska möta mig på cityterminalen senare vid halv åtta. Har inte fått träffa honom på hela veckan.

Par Amour

They did it for love


Den doftar som en rosenbuske. Den får mig att bara vilja blunda och njuta. Nu äntligen är den min! Jag har haft prover av både par Amour och par Amour toujours sedan jag kom hem med provpaketet från Clarins, nu när pappa åkte till Polen i onsdags så bad jag honom köpa parfymen till mig. Båda kom hem idag, pappsen och parfymen ( den rosa) vill säga...

Heart of Stone


17/08/2006

Våldgästad


Inget bloggande igår, eftersom jag blev "våldgästad" av mina älskade babianer, dvs trion med tvillingarna Tette & Desi och Karin. Dagen innan fick jag den plötsliga nyheten om att de tydligen skulle övernatta och så poff, blev det dagen för den förödande kvällen. Morsan drog med oss på svampjakt i skogen med grannens hund Sandi och sedan så insisterade tjejerna på att jag skulle sminka och göra dem till "mig" och i gengäld fick de göra mig till "dem" - en sådan där Dracula liknande punk/goth wannabe. Notera att jag blev så förskräckt av resultatet så det får bli en bild där man inte ser helheten med alla nitar och grejer.

Först fick de lite vanlig Misha-make och mina kläder, sen så beväpnade jag mig med locktången och fixade lite princess-håruppsättningar till lite finare klänningar. Jag tyckte de blev värsta läckerbitarna, för hallå, de skulle ju "efterlikna" mig va. Nävars, ödmjukhet är inte min starka sida.

16/08/2006

Superheros, or not

Jag serverade en australienare till kund idag. Han beklagade sig över att under de sex veckor han varit i Sverige hade han fått TVÅ kalla öl. Jag la ned ölflaskan i ishinken, bara för att göra honom lite glad.

Klockan går och en hemskt gammal gubbe kommer i sällskap med några medelålders grabbar, en med blåtira, som förr eller senare får ur sig någon sliskig komplimang gentemot mig och brakar på med raggningsrepliker out of this world i say - "Vet du vad som var fröjden med den här beställningen, inte spriten, utan att man blev betjänad av dig!" (Det enda till hans fördel var ju att han dricksade)

Australienaren sitter och försöker inte ens kväva sitt skratt.

"You know what we call them in Oz? We call them could-be-would-be..."

15/08/2006

Daily Craving





Shelli Segal Silk Halter Dress
från Nordstrom.com


Inte min prisklass, men åh så ljuvlig!

14/08/2006

Call you? Stalk you!

Så går jag där, med svarta nätta skor, diskret klack på 2-3 cm, mot den blöta asfalten. Jag fnittrar dessutom, när jag pratar i mobiltelefonen och snabbsumerar hela redaktionsmötet för en nyfiken pojkvän. Vem bryr sig om omvärlden när man kan berätta om sin dag? En metallblå och snygg bil svänger in framför mig när jag går över övergångsstället och fortsätter med ett leende på läpparna gå mot hållplatsen, med telefonen tryckt mot örat. En bil, vem har inte sett en bil på sina dar?

"Ursäkta mig..."

Jaha. Den blåa bilens förare försöker få min uppmärksamhet och ler sådär besvärat, ursäktande för att han stör och tar upp min tid. Han ser ganska vilse ut mitt bland alla bussar vid Söder Tull.

"Vänta ett tag, någon verkar vilja fråga mig om vägen här..." säger jag till pojkvännen som får vänta i luren medan jag går fram.

"Jag har följt efter dig."

Fan. Det är sant ju. Den här bilen har kört jämsides med mig en bra bit! Why?!

"Varför?"

"För jag tycker du är fin, och jag tänkte, finns det någon chans att jag kan träffa dig, ta en kaffe och så?"

Skojar han med mig? Jag håller fortfarande mobilen i handen, kollar med ett flin på mobilen och tillbaka till honom. Pojkvännen i andra änden sitter och hör hur någon främling försöker ragga på mig.

"Eh, jag känner mig smickrad men... jag tror inte min pojkvän här skulle uppskatta det va"

Killen ser storögt på mig och täcker för munnen med handen.

"Alltså shit, förlåt.. Jag visste inte."

Han mumlar något mer, men jag bara skrattar, ödmjukt. Jag tackar för komplimangen men nekar igen innan jag återgår till mobilen.

"Hörde du det där älskling?"

"Jag flyttar från Norrköping EN dag och se vad som händer!"

Ja, se vad som händer. I make traffic stop.

Norrköpings Ebba von Sydow

Jag kommer nog länge komma ihåg Andrea som tjejen med prislappen kvar på den rosa Gina Tricot tröjan. Jag, ingen annan heller för den delen, hade mage att påpeka om den lilla missen. Hon såg förväntansfull ut när vi avrundade den ytliga konversationen om mode.

"Ha, och vet du vad som är så kul med just skolan jag ska gå på? Den ligger på samma gata som VeckoRevyns redaktionshus!"

"Åh så fusk! Ebba som är min idol!"

"Haha, jag ska ha värsta kändisspaningen varje dag, och om jag synar Ebba så ska jag direkt skvallra vad hon hade på sig så kan du skriva om att det är inne!"

"Ja, innan hon själv hinner göra det!"

Undra ifall hon såg mig himla med ögonen? Min antydan till ironi nådde visst inte upp till ytan. Bra var väl det. Det känns ganska hårt när folk på plats inser att de blir dissade. Speciellt när de försöker så hårt. Det är inte så att jag har något emot fröken von Sydow, tvärtom, jag tycker om att hon kör sitt eget race. Äsh, jag är nog bara omedvetet svartsjuk. Jag skulle ju gärna själv vilja ha mode som ansvarsområde. Andrea är NTs nya modetjej, hon som kommer ha modespalten i ungdomssidorna - UngNT. Jag ser fram emot att få samarbeta med henne, ha ett finger med i leken, fastän hon hade rosa på sig. Rosa är som alla säkert vet, den förbjudna färgen. Den är så, så, så... rosa!

Dagens


Ja, så här hade jag alltså tänkt att gå till första tidningsmötet, men så börja himlen ösa ned som om det var dags för en återupplevelse av syndafloden. Visserligen regnar det inte längre, solen till och med är framme. Snacka om humörsvängningar! Pölarna ser ut som sjöar och ljusa byxor och mocka flats känns inte så lockande längre. Kanske byter till de mörka Dieseljeansen...

Dagens upptäckt

13/08/2006

Sleepwear


Jag äger ingen sovsäck. Jag är ingen friluftsmänniska. Men ska jag ha en sådan där människo-kokong så ska det vara en Selk' bag. Med dregkedja vid armarna så man kan använda dem även när man sitter fängslad i den här lustiga sovsäcken. Lite fiffig och kul idé, men nej, jag är inte allvarlig.

Polen shopping, part the first


Jakten på lite större halsband började tidigt, men jag hittade inga som riktigt uppfyllde mina förväntningar, tills jag åkte till Gdansk Wrzeszcz (försök att uttala det där om du kan!). Dagen innan hade jag fyndat en kortärmad mintgrön kofta, sådär enkel och neutral som jag framför mig redan planerat ut kunde lyftas upp genom några stora fina halsband och tada! Här är halsbanden demonstrerade med koftan. Ett guld/vitt och ett grönt.


12/08/2006

Random Inspiration



I don't know what I'm doing wrong

Maybe I've been here too long

The songs on the radio sound the same

Everybody just looks the same

In The Morning - Razorlight
Vad jag älskar den här bilden från Adore Vintage. Själva halterneck klänningen kanske inte sitter så smickrande på tjejen, men allt i bilden, bakgrunden, kontrasterna, vattenkannan, hur de croppat precis ovanför fötterna. I heart it. I want this as a movie scene.

Hunting for the white coat

Det går inte att förneka längre. Suget efter en vit kappa går att likna vid det plötsliga suget man kan få efter något salt ( och då syftar jag på mat här, sluta tänka så perverst människor!) dagen efter.

Liknelsen gör inte suget rättvisa.
Damn, nu garvar jag bara för att jag använder ordet "sug" i det här sammanhanget efter att jag nyss försökt att bortse det perversa i sammanhanget.

Poängen är; jakten på den perfekta vita kappan fortsätter och den här gånger tar Roberto Cavalli hem priset värdig min uppmärksamhet och okontrollerat dregel. Och dessa stövlar, ja tack!

11/08/2006

Everyone Wants A Piece Of Me

Ringelingeling!

Mobilen kokar över snart av överanvändande. Förutom att den har ett jättefinurligt The Sims inspirerat spel kallat NY Nights ( så beroendeframkallande) så har folk försökt få tag på mig som om jag vore av big importance. Notera att jag försöker spela rollen som ödmjuk här. Ikväll ska jag alltså jobba på Diggiloo konserten på Himmelstalundsfältet, även på öltältet i stan under Augustifesten och imorgon på Palace ( gee, det känns som evigheter sedan!) och så ringde de från tidningen med datum och tid för första mötet: måndag 17.00, ( Misha som Lois Lane, det ni!) och så ska jag visst jobba på båten nästa vecka igen. Se, everyone wants a piece of me...

Goddess Divine

"Lizzie" for everyday, "my pearl" for Sundays, and "Goddess Divine," but only on special occasions.
Elizabeth, Pride & Prejudice
Finns inte ord för hur välskapt och tillfredställande Joe Wright's Pride & Prejudice visade sig vara. Det som var förargligt var att filmen slutade, när jag lika gärna med skulle kunna sitta sex timmar och se den. Keira Knightley var underbar men Matthew MacFayden var stordådet själv som Mr Darcy. Den bästa filmen jag slukats av på flera år. Löjligt hur tacksam jag är för detta. Favoritscenen har jag vid det här laget sett över tio gånger. Jag är så född i fel århundrade...

09/08/2006

H&M


I och med att jag var bortrest och väldigt upptagen har jag inte haft tid att sätta mig ned med H&M katalogen förrän igår. Jag är alltid redo med pennan i högsta hugg så jag kan markera vilka plagg jag dreglar över. Lite besviken blev jag för jag markerade inte så himla mycket. Jag tror jag blivit väldigt kräsen på senaste tiden då det gäller kläder. Fast den här skönheten till ullkappa, vit förstås, är så skapt för att bäras av mig så jag tror jag dör på sturt. Ger mig lite vibbar av den här. Så underbar! Den vill jag ha! Med skinnhandskar (fast i rött) till, en snygg röd väska...

Jag tror jag försvinner in i min lilla drömvärld nu.

And the winners are...

Bilden är tagen från paraden gruppen fick tåga fram med genom Gdansk under Festivalen tillägnad Sw Dominik, som de dessutom vann! Är de inte bara för bäst eller? De vann sin kategori och fick ytterligare ett pris, så av fem priser fick de TVÅ stycken och hade 59 konkurrenter som de tävlade emot. Det var inte förväntat. De firade med att battla några breakdancare på gatan med en inövad street kombination. Oh dear, om de bara visste lite om battle etikett... Ungefär som att de skulle försöka stajla med lite baletthopp framför elefanter.

08/08/2006

Before Romeo and Juliet...


En film jag har velat se länge, men inte fått se på grund av eftersaknad sällskap, var Tristan + Isolde av Kevin Reynolds (Robin Hood: Prince of Thieves, Waterworld). Den sågs häromdagen och med tanke på min svaghet för everything Irish and mythological så hade jag ganska höga förväntningar på den, trots att jag hört en hel del dåligt. Jag var beredd på att den inte skulle vara som den skrivna versionen. För mig är det definitivt a keeper. Den stannar kvar på datorn och jag ska se om den. Läs mellan raderna och du förstår att jag tyckte mycket om den. Fast har man inte läst historien om Tristan och Isolde så kan jag tänka mig att deras kärlek var ganska svår att köpa. Varför är det så att man har svårt att få kärleken believable i filmer nowadays? Var är passionen?!

Daily Dose of Misha

Så var det dags för den ytliga sidan att skrapa sig till ytan. Det var ju ett tag sedan jag hade en dagens, senast var dagen då jag åkte till Polen. Ska posta massa kuliga kort från Polen-resan med dansgruppen så småningom. Hey! Vi vann! De fick första pris! Så ungarna är jag stolt över och är ganska peppad för att köra med nya tag. Har kollat på massa So You Think You Can Dance avsnitt från första säsongen för att bli inspirerad.

På stan muppa jag omkring idag, bytte in både ring och mobil. Mobiltelefonen (Jess & Hector, RIP - ja, jag döper alltid mina käraste ägodelar) blev stulen i Gdansk, så i fredags fick jag en ny... En Sony Ericsson Z520i. Namnlös för stunden.

  • Svart topp med spetsband och blomdetaljer - Moon's Club (Polen)
  • Caprijeans med blommiga broderier - Ping (Polen)
  • Prickiga skor med öppen tå - Gino Ventori
  • Brun läderväska (Polen)

06/08/2006

Sjukling

Plågades med feber igårkväll och så fort tanken på mat slog mig kändes det som om jag skulle spy. Det sistnämnda skedde till slut, trevliga detaljer, inte sant? Kändes som om tarmarna vred sig ut och in och som om någon kört en stor krok in i magen och drog den åt alla möjliga håll. Hade ju inte ätit särskilt mycket. Pojkvännen tog hand om mig och nu sitter jag hr med té och torrt bröd. Vågar inte äta nåt annat. Irl-träffen når sitt slut idag, så det är bäst att jag vinkar av dem.

02/08/2006

Play the Stylist Challenge #1

Utmaninge där man fick visa sina färdigheter som stylist och göra ett collage med utgångspunkt på ett par skor visade sig vara bra mycket populärare än jag förväntat mig. Det var mycket intressant att se hur olika stilar folk har och hur olika man kan tänka, samt motsatsen dvs att man tänker lika. Alla bidrag var jättefina och trots att jag skulle vilja lägga ut dem alla, så känns det som om det skulle ta tokigt mycket plats och jag lyckades dra en gräns på sju collage. Alla bidrag kan du själv se här. Vad tycker du själv?


Lolitas bidrag är en av mina favoriter, verkligen något jag själv skulle kunna tänka mig att dra på mig. Skorna är ett svårmatchat faktum ( desto större utmaning I think!) och med vitt och blåa detaljer blev det jättesnyggt! Nu har hon ju dessutom hittat ett billigare alternativ till Phillip Lim blusen...
Bidraget från Kerstin är en kombination av klassiskt och så modig utstickning med skorna till just den outfiten. Själv kanske jag inte skulle komma undan med det, men jag skulle utan tvekan kasta en (längtansfull) blick på de som skulle göra det. Kaxigt och elegant.


Ett av de snyggaste collagen enligt mig kom från dimple. Vitt, blått och skorna har jag redan konstaterat funkar bra, samt ett mönstrat plagg med en bright färg. I vanliga fall är jag lite anti-rosa, men här är jag helt övertygad om att det funkar. Väldigt somrigt!

Elenores bidrag är också sådär ljuvligt somrigt som man kommer undan med på sommaren. Shortsen är syndigt läckra, även de rosa och med stort mönster!


Angfiels debut i collage gillade jag också, sådär disco-inspirerat och lite 80-tal över det. Turkost är snyggt i helhet med avbrytande svarta detaljer. Ser framför mig hur det här funkar som en cool party-outfit!

Sanna från Shopping for life bidrog också med sin outfit och den fastna jag för. Diskret med svart ( och sexigt! Jag tycker alltid svart är hot) med en kuvertväska från LB och snyggt halsband. Grr.


Den här looken var inte alls beräknad från min sida. Originell med färgerna, kombinationen och precis som Ally kallar den, lyxig! Gillar de guldiga detaljerna. In love med halsbandet...

Ego is Back



Man kommer hem igen och vad välkomnas man av? En massa regn och åska! Nu är jag hemma, och bloggandet kommer tas upp igen. Just nu är jag helt slut, och en irl-träff skall arrangeras de närmaste dagarna. Jag möttes av följande syn när jag kom upp för trappan till mitt rum. Skämdes bort med lite saker från Yves Rocher, Lush (Sexbomb-badbomben), Filmstaden (blev ingen Silas Munk till Paul Bettany dyrkande mig), rött té som doftar och smakar ljuvligt från favoritstället, samt några doftljus och en ros ( det första jag gör är givetvis att jag sticker mig på den) och en jättefin ring från älsklingen. Bling, bling darling! Vi firar två år nämligen och fick mysa lite ihop innan tröttheten tog över från min sida.