30/06/2007

Immunitet

Haha! Jag vinner igen! Det går inte att besmitta en riktig polack! De är härdade och är immuna mot bakterier! Att folk aldrig lär sig...

Kabanosy!

Det var ju typiskt att föräldrarna skulle ha med sig ett halvt kylskåp med polska delikatesser (ja ni hörde rätt) så nu kommer man svulla i sig polsk öl, kabanoser, makaroniki och allt annat istället för att tappa de där helvetiska åtta kilona som det var planerat.

29/06/2007

Tafatt försök till att vara generös

Inte nog med att jag satte ihop en Mixed Tape (I know, I know...) så skänkte jag bort det sista lagret på favorit-téet, the Peach one. Jag får förvisso runt tio nya paket sådana imorgon, så ingen större fara skedd. Var det inte okaraktäristiskt givmilt av mig? Men nu skulle det ju sitta jävla fint med mitt té i omväxling till tropisk frukt som jag hinkar i mig för fjärde gången sedan kl fem imorse.

27/06/2007

Hyckleri

Varje gång jag åkt förbi Himmelstalund sedan jag kommit tillbaka har jag högt uttalat mig om hur mycket jag hatar SportsCamp som årligen äger rum i området. Barn i trupp, så långt ögat når. Med bollar på marken och i luften. Det är ett farligt område. Och givetvis ska Sandrull jobba där och övertalar mig om att komma dit och snacka blaj i några timmar. Misha på SportCamp. Som en gäst förvisso, men ändå. Japp, det var som jag misstänkte. Barn överallt. Tacka vettja mina dansungar, de är underbara.

Vi hamnade ju helt fel på midsommar, Sandra & jag. Hon ringer när jag sitter i bilen och säger "Macke ringde nyss och tjata om att jag ska med ut på hans land så... Det händer saker på Mackes land." Great! Dit skulle ju jag med, så då behövde jag inte ens övertala henne om att tåga med. Sedan visade det ju sig på kvällen att vi pratade om två helt olika Macke. Jag var klart på den bättre destinationen dock! För i slutänden är det jag som kan retas för konsekvenserna av somligas beteende. Tsk, tsk, tsk.

Bra där Misha

Nu har man gått och lyckats få träningsvärk också. Starkt jobbat PG! Sista träningen idag så då kanske det går över. Gärna till på fredag, för då ska man ju ut och röra på kroppen.

Jag är en gladare Tjockis-Misha nu (+åtta kg är inte okej!) med ett par nya jeans (i passande storlek) och en klänning (kunde inte stå emot vafan) rikare. Det jag vill ha nu är skor. And lots of them. Polens skomarknad känns så långt borta just nu...

26/06/2007

The Mastercock

Nu ska jag åka spårvagn ( det e en väldans nostalgisk upplevelse ska ni veta, om man varit utan ett tag) bort mot gamla skolkvarter (läs: Haga) och bli bortskämd av mästerkocken Bonta. Här har man lockats och lovats en trerätters middag, tillagad av blondie, med poker, film & vin. Jag bidrar med sällskapet. Fair enough, yes?

Dagens generation alltså


Hade tre timmars extraträning med dansungarna igår. Samma kur även idag och i övermorgon. I beredskap hade jag en "Capone" dans till dem i brist på bättre namn. Jag försöker beskriva till dem på alla möjliga sätt vilken känsla de ska förmedla. Ganster-stil. Tänk er Al Capone. Eller Michael Jackson som i Smooth Criminal-videon. Eller ja, lite Gudfadern! Som alla stereotypiska italienska maffia-bossar.

De tittar som levande frågetecken på mig. Barn idag har ju inte koll på någonting!

25/06/2007

Polacken var polsk igår

Jag trampade ut med stålmormor till kolonilotten och plockade typ 15 liter jordgubbar. En 70+ tant som cyklar förbi mig ibland. Hon är en superhjälte. Jordgubbar e sommar. Det enda jordgubbar användes till i Aussieland var ju till mina röda drinkar. På menyn står placki ziemniaczane idag! Yay! Lyxen är att ha en stålmormor som lagar mat till en.

24/06/2007

Och ey! Jag fick min butt!

Den där midsommarn

Ge mig en applåd gott folk. Två timmar efter att jag klev över tröskeln hem så var jag placerad i en bil med Pishi bakom ratten ut till Mackes place mitt ute i ingenstans (vi körde fel och hamna i Brevik liksom, ni hör ju själva). Midsommar till ära, well och lite f.d slaven I guess eftersom det var han som gav mig en polackmidsommarkrans (röda och vita blommor kompis), så hade Misha blommor i sitt hår. Note to self: se till att mormor aldrig får träffa slaven, hon är brutalt kär i kransen.

Medan alla har mänskliga mängder vin ur exclusiva dryckesbehållare av plast så ansåg Svampen att jag skulle ha en halvliters McDonaldsmugg. Polacker kan helt enkelt, sen så var ju Fluset och jag de riktiga kvinnorna utan bakiskonsekvenser morgonen därpå. Vi flirtade till oss Pishis luftmadrass, med Piklas på köpet (jag sa ju att jag ställer upp som sängbo, erbjudandet gäller dock bara Pålsson på midsomrar). Jag har saknat folk. Riktigt folk. Det var en ljuvlig kväll i ladumiljö. Man åkte fan från Oz och tänkte "Halleluja, nu slipper man folk med dessa skämt och fördomar om a)Polen och b) Norrköping", för att upptäcka att upp-och-ned-kommentarer från Martini skulle stalka en större delen av kvällen. "Hur fan låter musik uppochned egentligen? Går ni på toa uppochned också..? Spolar vattnet i toaletten åt andra hållet?" Jo, och så Mayas Pina-ko-lada, version av "Aussie, aussie, aussie, oy, oy, oy" eller uttalanden om att det är annandag midsommar på söndag. Sedan är ju någon skyldig till att jag exponerats för baconostens ädla funktion. Alltid lika upplysande...

Jag blev attakerad också. Det är ju lite jobbigt när folk upphör att vara passiva och använder samma medel som jag och biter tillbaka. Tack Lill-Snutten. Min hals ser förvisso inte ut som din, men ändå.


21/06/2007

Flying reporter reporting

Del ett av tre ar da avgjord av resan som ska bring me back till my, eh, roots? Har drygt en timme att doda innan jag kan boarda nasta plan, och dar blir det val mest sova bort flygtiden. Ar ganska sur for jag fick inte se fardigt Jane Austen filmen med Anne Hathaway, blev avbruten mitt i ju. Lyckligtvis ar inte jag den enda som hoppar till eller fnissar hogt (gud jag trodde berget till man pa andra sidan gangen skulle fa en exploderande kissblasa sa som han garvade) pa planet. Sag Pan's Labyrinth ocksa, pa en valdigt valdigt dalig mork skarm. It is what it is helt enkelt.
Hm, misstanker starkt att jag lamnade toalettbaset till nagra som hade avsikt att ga med i den dar okanda meterklubben. Vissel, vissel. Now, chai latte for the ego.

20/06/2007

Shewolf



Jag drömde att jag var en varulv inatt. Det här må låta motsägelsefullt, med all kroppsbehåring som inkluderas, men jag var en freakin sexy werewolf!

Kvällen före

Då var man färdigpackad. Tror jag. Har packat om och sållat bort och valt till saker och slutligen bytt resväska, så nu ligger man på 12 kg. Det låter väl måttligt? En del är saker som inte ska med tillbaka, så det finns spare room för nya inköp som högst troligt kommer vara första prioritet. Alla böcker (Rzeszow kurslitteratur och anteckningar som jag behöver inför grupptränandet) får i värsta fall hamna i handbagaget när jag åker tillbaka. Shit ja, skor har jag inte packat ned! Äsh, orka... Får bli dem jag åker i. Eller jo förresten, skorna som är till syster finns ju allra längst ned...

Får slöa resten av kvällen med Blood Ties, Painkiller Jane, Veronica Mars, Heroes säsongslut och Anne of Green Gables tvåan.

19/06/2007

Halleluja, hon var uttråkad

Melissa Lejman's Random Movie Quote:


'Great balls of fire. Don't bother me anymore, and don't call me sugar.'

- Scarlett O’Hara, Gone with the Wind


Take this quiz at QuizGalaxy.com

Reaktion: Well, Scarlett e en svårflörtad och krävande tös så why not.







Melissa Lejman Pills:



Will cause you to skip class more often than not




'What effect do you have on people?' at QuizGalaxy.com

Reaktion: Inte riktigt vad jag hade förväntat mig, kompis. De här testerna får mig att framstå som en dålig människa...










Your arch-nemesis is:
Charlie Chaplin



Why?
Because you spread a rumor about them and their dog
The winner will be...
You are going to kill them
Take this quiz at QuizGalaxy.com

Reaktion: Nooo! Jag diggar Chaplin ju! Quizes are for loosers...

Bow before me

Egot har en liten rush of blood to the head. I mörkret i en korridor vid strax innan sju satt jag med ljuset av min mobiltelefon och rotade igenom ett fåtal lådor utanför Michelles dörr där alla assignments låg. Jag fick inte bara High Distinction (högsta betyg för de oinvigda i betygsystemet) på min exegesis och mitt script utan i hela kursen. Jag är bäst heltklart. Jag kommer vara kvinnan bakom alla storfilme rpå den vit duken, jag lovar!

18/06/2007

Quote, unquote: Irving Ceasar

"Tea for two, and two for tea,
Me for you, and you for me"


Misha har för lite té i blodomloppet. Därför ska hon hasa bort till köket i sina bruna födelsedagstofflor (namnlösa so far) och trycka på den röda knappen på vattenkokaren och välja en sort av det lilla utbud en fattig student har att röra sig med: irish breakfast, peach, chai eller camomille.

It's Gold Class baby


Lyssna bara på det här:

Stretch out and unwind in the plush and pampering comfort of fully reclining Moran armchairs, which are arranged in pairs with a table and wine cooler between each.

Det här är alltså min (något) sena födelsedagspresent. Lyxbio för två. Mhoahaha. Ser ni fåtöljerna? Ser ni hur trevligt dem på bilden ser ut att ha? Med personlig service och cocktails till filmen. På menyn finns bland annat "Nachos el Grande" som jag misstänker är vad Henrik kommer knapra på. Jag kan utan att behöva gå till hans rum gissa att det finns minst tre tomma nachospåsar där någonstans. Ikväll blir det Ocean's Thirteen med Gold Class experience, efter min absolut sista universitetsgrej för terminen: dansbedömningen i fridans. Grabbarna har en tenta mellan 18.00-20.00. Haha. Loosers.

Såg visst att förra inlägget var mitt sexhundrasextiosjätte. Det handlade om bläckfiskar. Innebär det att de är onda varelser och att jag har sålt min själ till djävulen varje gång jag käkar friterade calamari?

Btw, 3,5 dagar kvar innan jag sitter på Quantas Air på väg till Estocolmo via Singapore och Paris. Bidde upphämtad av världens mest tillgivnaste Werneman också! Papput med bil skulle ju insistera på att befinna sig i Polen med jobbet när the prodigal daughter returns. Bah.

17/06/2007

Calamari n' chips

Seriously.

Så jävla gott. Äta direkt ur den där papperspåsen och slicka om fingrarna. Ljuvligt.

16/06/2007

21 missade samtal

Är inte det lite stalkervarning säg? Från ett och samma nummer, i loppet av två dagar. Jag förstår inte, vill man verkligen sänka sig så lågt? Jag jobbade visserligen och hade ingen chans att svara. Har inte haft credits på mobilen i en månad nu, laddade på i torsdags för att ringa Pani Ania om mitt nya jobb (grupptränare baby!). Fick ett sms från samma nummer där det uppenbaras (inte för att jag inte kunde gissa) vem som låg bakom. Di har besvärligt obehagliga vänner...

15/06/2007

Nedräkning påbörjad

6 dagar kvar

Sedan är jag hemma i Svenneland. Otroligt hur saker reder ut sig. Jag åker hem tidigare än anat... Komma hem på midsommar, snacka om olägligt! Så vart händer allt skoj som man kan crasha?

14/06/2007

Move that body

Nu har jag sett hela första säsongen av Dancelife och fy fan vad sugen man blir på att dansa. Screw teknikklasserna på WAAPA, ge mig lite street lektioner nu damnit! Faaan, jag saknar den gamla goda tiden med Omid, han var guld.


12/06/2007

Det där med sexig heshet

Jag kan inte komma på vad ordet "hes" är på engelska. Det står bara still i huvudet. Så jag gör som engelskalärarna uppmanade oss att göra i skolan: försöka förklara ordet med andra ord.

Jag: You know when you have a sore throat, your voice sounds a certain way...?
Ivan: Sore?
Jag: No. You know Bryan Adams?
Ivan: ...
Jag: Well, how would you describe the voice of Bryan Adams?
Ivan: I don't really recall how he sounds, partner.

Jag: Sarah, you know Bryan Adams, right?
Sarah: Yeh?
Jag: There´s a word I'm looking for. How would you describe his voice?
Sarah: Annoying?
Jag: ...
Sarah: Well, husky, crooky.. Whatever.

Jag: Ivan! Now I have the word! Husky!
Ivan: Oh, a husky voice. Well, why didn't you just say Rod Stewart instead? I mean, Bryan Adams!

Pardon my absence

(Nej, det här inlägget är inte alls tillägnat Greger)

Har jobbat fyra dagar i sträck nu. Vilket är bra I guess, pengar är bra. Men jobba är slitsamt. Restaurangyrket är inte min grej. Man måste ju vara... trevlig mot gästerna! Det är lite för ansträngande ibland. Jag kan vara trevlig mot Nick och Ivan (det är trots allt de som gör chai latte till mig när jag väl ber om det) men gästerna, njeeeh.

Igår var jag hemma en timme sammanlagt mellan jobb och dans och sen när jag kom hem vid tio-tiden dog jag direkt i sängen för att orka komma upp kl 06.00 för att jobba morgonskift, igen. Och nu har jag tentaplugg framför mig. Enda tentan imorn. Blurgh. Men hur ambitiöst orkar man plugga om man har multiple choice frågor framör sig? Jag förutspår redan att frågor som "How does pre-production planning save us time and pain when we shoot video?" eller "How do we convey meaning and make the audience understand us?". Ärligt talat, behöver man plugga för att svara på sådant?! Blir säkert avbrott med filmatiseringen av Dickens' Our Mutual Friend (nej, jag är inte alls inne i en kostym-drama period, vad får er att tro det?!) eller lite XXXholic (fick paket från syster idag!).


10/06/2007

Nu är hon italiensk också!

Det kan ju ärligt talat inte vara så himla entertainment att leka "gissa nationalitet" när man går och käkar på restaurant! Idag var jag tydligen från Italien fastslog några gäster, för jag har "italienska ögon"! Haha! Jag sa åt dem att inte påstå sådant där så högt ifall de tväräkta italienarna som jobbade råkade höra. Igår var jag från Kanada. Men kom igen då! Vad är det för fel med folk? De får det att låta som om min engelska är helt febrilt mojjestörd. Den är jättefin!

Jag är polack, kompis! Polack! Det närmaste man kommit med gissningsleken är Tjeckien.

09/06/2007

Som f.d fotograf Wiberg skulle ha sagt...

"Kvinnor med porr i blick"

Blubb. Man ska inte fylleblogga, har jag hört. Jag är inte full, jag är bara trött, och har satans ont i halsen. Jag kommer väsa fram ett "Can I take your order?" imorgon på jobbet. Jag kommer skrämma bort gästerna. Fast ikväll var Emsi och jag magneter för ockult beteende fan. Alltid. Och vafan, varför måste jag alltid göra antingen den här minen eller någon annan lustig min på kort? Fråga inte vem snubben är, jag har ingen aning vad han heter. En kompis till Di är det vilket fall... Lite i det efterhängsnaste laget.

I väntan på töserna


Sitter med en light portion pasta carbonara. Om en och en halv timme ska polski Magda komma och hämta upp mig och Emsi och så ska vi till ett bryggeri i Fremantle för snacks och drinks och well, våra dansmuskler ska bli ömma inatt är det tänkt.

Kommande ytligheter är från det så kallade nationaldagsfirandet (en dag försenat, men hey!) i Menora-huset, där ni kan se hur jag stolt bär upp de röda och vita färgerna i äkta polack-anda (sedan att mitt tema var Rödluvan eller Dock-looken, det e en mindre detalj). Yay, Karin gjorde popcorn!!! Mer bilder läggs väl upp på Facebook i sinom tid...




08/06/2007

En polacks framtid

Pani Ania, som överhuvudet i dansgruppen kallas, reagerar på ett märkvärdigt sätt när jag säger att jag troligen kommer vara här i två år till.

- Två år? Det är länge det. Jamen det är ju jättebra, sedan hittar du dig en man här, gifter dig och flyttar hit för gott så får vi en stabil grupptränare!

Well... jag vill inte erkänna det, men ibland är polacker läskiga!

"Du är som en gåva från ovan"




Senast igår kollade jag på det här klippet och suckade drömmande, speciellt efter 1:27. "Tänk om man hade en dansgrupp som man kunde göra sådant här med". Hemma i Sverige var det ju inte särskilt förvånande, först och främst killbrist i dansgruppen, men framförallt var det ju en väldigt ung ålder på dansarna.

Och så händer det plötsligt. Magda tar med mig till hennes dansgrupps träning och föreningens överhuvud haffar mig och ehm, inleder någon spontan intervju där de stortsett ber mig att jag ska ta över gruppens träningar - då de har brist på detta. En dansgrupp med cirkus 40 pers, minst 12 par och med vuxna deltagare. Helt plötsligt känns det som om jag skulle kunna göra så mycket koreografmässigt sett... Chr. Melissa Lejman, kanske är dags att utnyttja diplomet frå Rzeszow?

07/06/2007

Medans hon är borta i Menora

... så föreslår jag lite trevlig läsning i form av en intervju med Luc Besson, mannen bakom mäktiga filmer som Leon, The Fifth Element och La Femme Nikita.

06/06/2007

Misha ska på wesele!



Tufft! Nu jävlar händer det grejer! Den 29/9 är Mishelini bjuden på ett polskt bröllop (wesele på polska) i Adelaide. Darek från koreografkursen i Rzeszow ska gå över till den andra sidan och bli pussywhipped av en wifey! Här jävlar ser man fram emot spektaklet!

05/06/2007

What if I could be Mrs. Kane?

Min exegesis blev inlämnad idag (!)- och ärligt talat, kollapsar inte min mage av stress och magsår över problem med utskrifter i datasalen så är det ett mirakel! Det känns lite ensamt nu. Jag blev fäst vid att skriva den. Man kom på så mycket och man framgick som en bildad person som drog slutsatser till höger och vänster.

Så för att inte i väntan på tentan den 13e, dö av brist på cinematiskt tänkande så haffade jag Citizen Welles på biblioteket. Det är en biografi om Orson Welles, mannen bakom Citizen Kane - en av mina absoluta favoritfilmer. Det är en sådan film som alla känner till men få faktiskt ser. Somliga kanske uppfattar den en smula långsam men jag kan se den om och om igen. Orson Welles alltså, vilken kille. Jag borde fötts tidigare så jag kunde gift mig med honom och avla hans avkomma. Det var ju själviskt av honom att köra en game over året innan jag föddes!

“I want to give the audience a hint of a scene. No more than that. Give them too much and they won't contribute anything themselves. Give them just a suggestion and you get them working with you. That's what gives the theater meaning: when it becomes a social act.”

Och varför försvann alla film-noir män och ersattes av muppar som ser ut att platsa i Lords of Dogtown? Ge mig klassiska alpha males tillbaka damnit!

Slå upp mitt namn i ett lexikon och du får...


Melissa Lejman --

[noun]:

A person of questionable sanity who starts their own cult



'How will you be defined in the dictionary?' at QuizGalaxy.com

04/06/2007

Nu dör jag också

Helt allvarligt, jag tror min mage håller på och ruttnar inifrån. Inte är banken öppen idag för att ge mig mitt Swift-id och jag har inte råd med ett läkarbesök för mina pengar finns på mitt svenska konto, vars kort bankomatjäveln svalde och inte finns det något jävla toapapper i huset och alla affärer är stängda för det är fucking satans aphelvets foundation day som är en röd dag.

Nej, idag orkar jag inte med det här. Jag trycker på off-knappen och dör i min säng. Med lite té.

Blondinskämtet

Hur vet en blondin att... Ärligt talat, det var på tiden att det kom ett intelligent klassiskt blondinskämt och så finns det ett! Det är klockrent ju!

03/06/2007

"I´m a cow, can´t you see"

Okej då, för Gregers skull...

Man tar ju lite time off när man försöker återhämta sig från att ha blivit laglig i hela världen. Men eftersom Greger smooth-talkar så ljuvligt gör jag väl en uppoffring trots allt. Man fyller ju bara 21 en gång, har jag hört. Eller vad var det vi sa i fredags, "Det här är bara den första av Melissas 21-års-fester". Yep, many more to come!

Jag fick blommor av min polack-trio (Magda och Monika visade sig ha en hemlig tredje syster: Diane)! Det var evigheter sen jag fick en hel blombukett ju, så det var superpolskisött av dem. Ballongerna vi hade i baren var vackert dekorerade med polska ord såsom Na zdrowie, zajebiscie, do dna, piwo, zpierdalaj, dupek och Henriks bidrag Palenie zabija. Nille blev utsedd till Dagens polack då han gissa rätt på hela tre ballonger, att han suttit med tre timmar tidigare när jag skrev och förklarade orden har antagligen inget med hans självklara vinst att göra. En gissning på vad Dupek betydde var "Duplicera" om jag inte misstar mig. Nej. Inte ens i närheten.

Vodkan och vinet blev uppdrucket men annars så gick ju gåvorna tydligen i ett sammanhängande tema. En Survival-kit med vin, choklad, kakor, tuggummi och vibrerande kondomer som glow in the dark, ett nattlinne i två delar (nåja, om det där tygstycket kan kallas för del) som skulle få en prostituerad att rodna (nej, ingen modevisning av detta plagg ägde rum), en ankig tallrik, äggkopp och mugg med specialdesignat signering av mitt namn (jag har aldrig ägt något med mitt namn på - mitt namn finns aldrig i affärerna!) och toffelltofflor så jag slipper röva bort pojkarnas skor när jag går ut på baksidan. I bakhuvudet klingar det bekant att jag har en middag innestående också...

01/06/2007

Ahmed


Blanda vin med polsk bisonvodka (Zubrowka applejuice!) ter sig som en god idé då, men nu ser jag det från ett helt annat perspektiv.