31/08/2007

Ny kompis


Grannen har en katt som tassade in på besök idag. Hårulven lägger sig som en lättfotad slampa på rygg så fort man gick fram till den, ser bedjande upp och slickar lekfullt när man klappar. I mitt sinne har jag börjat kalla den för Mortimer. Katten Mortimer. Han har satt klorna i mig redan. Och jag älskade det.




30/08/2007

Karta hem till Misha



Start: ECU i Mt Lawley, vid WAPPAs parkering.

Slutdestination: Mishas house.

Instruktioner: Följ vägskyltarna.

Glöm inte att njuta av diverse sevärdheter mellan sträckorna.

Bonus: Räkna antaler fontäner på vägen i trädgårdarna.










(Lawley ligger tydligen i Polen)


Mishas drömhus






Välkommen!

29/08/2007

And then she pledges her allegience to the United States of me


Idag bjuder Misha på lite mjukporr. Kan det vara för att hon sitter och lyssnar på ljuvliga Louis XIV eller kan det vara för att hon längtar? Får väl sukta ytterligare när jag ska se på Becoming Jane senare ikväll. Risken är att hungern kommer resultera i att jag kastar mig över P&P bara för att fantisera om markerade kindben och gentlemän som använder ord såsom ardently. Ja okej då, och för Keira Knightleys skull... Tjejen e ju fan en våt dröm, med eller utan corsette.



She says "Head case head case
Turn that thing around
Lets play a game
When you hear me make a sound
Just go quite a bit faster
Pretend I'm gagged and bound,
Oh how I love to hear that sound"

28/08/2007

Boyakasha!

Bojakash. Bojkosha. Bojkasha. Shakboja. Bojashok. Bojaka. Bojshoka. Bojkajashak. Bojshasha. Bojkajash. Bojkajasha. Bojaksha.

Ungefär så här låter Henrik när han försöker kommapå hur man citerar Ali G. Starkt jobbat. Inte lätt när det är svårt.

Harder Better Faster Stronger



Därför att 1) det här skulle lätt kunna vara jag som dödar tid med onödigheter, 2) det är en skön låt och 3) det är en snyggt framfört. Så det sa. Speciellt efter 1:39.

Misha - med eller utan God-komplex?

Winds of Change

Dags för en ny utsida helt enkelt.

Hon blev trött på sepian och sentimentaliteten den innebar, hon ville vara polsk istället. Ganska genomgående i färgtemat, ey? Tänkte vara lite okonventionell och ha vit text istället för svart - är det för svårläst för ögonen ändå?

27/08/2007

Kortlekar

Vi satt och spelade kort, Henrik, Karin, jag och ölen.

Vi satt och spelade Polack och President. (Kaczynski bröderna någon? Polacken ÄR President!)

Måste jag erkänna att jag varenda jävla omgång blev polacken?!?

26/08/2007

Just nu är hon kär i det här

Misha i kangarooland

Vi (rödtott-Emsi och jag) begav oss till djurparken igår med Di och hennes rödtott Liz.
Mouserande vin och burritos till frukost. Why not?

Fiskmåsar blev vår största skräck när Emma började jämföra de rödögda med Fåglarna. Tips: mata inte fåglarna, de skvallrar för sina vänner. Psst, Numbats är det sötaste som finns! Ja det och pingusar...








Opassande, eller?

Fascinerat trycker sig Emsi och jag mot rutan för att det ska vattnas i munnen över den 4,4 m långa pythonormisen.

Misha: Imagine cuddling with that in bed!
Emsi: Look at it, don't you just wanna pet it?
Enbarnspappa: Oh you'd like to play with that, wouldn't you?

"Sausage tree"


"Step back girls, I wanna take a picture of the biggest one!"

25/08/2007

Home alone


Hungrig? Efter att ha smällt i mig kaloribomben a la Rembrandt made by Justyna? Fuck, min frukt+grönsak+alkoholdiet sket sig ganska rejält den här veckan. Har blivit Dominos' och Kina och Italienpizza... Och som sagt, det här: polska pannkakor med vit ost, vispgrädde, chokladpulver och glass. Fördelar med att jobba på ett polackhögkvarter - jobbet står för maten :D

Sorry, We Missed You...

Så står det på lappen från posten.
Ett paket väntar på mig att bli hämtat.
Jävla otåligt att jag inte kommer ha tid att hämta vad-det-nu-är förrän tisdag...

Nu ska jag klunka upp cinnamon téet och åka på picknick i djurparken!

(Pluspoäng till mig som går upp så här tidigt dagen efter)



Kamerabatteriet tog slut... Misha hann fan inte fastna på bild själv. Hon som hade kort kjol, knästrumpor och allt... Nästan så man börjar känna igen sig själv. När hade jag kort kjol senast?! Typ så här fast med höga silvriga klackar, och utan eiffeltorn.

24/08/2007

Vi ska på picknick imorn

- Emsi, vad ska vi ha med oss imorn? Vin, vitt...
- Rött. Jag dricker inte vitt längre.
- Men... Jag blir så kåt av rött!
- Det kanske är därför...

Nytt jobb, nya förolämpningar

superpolacken fortsätter personifiera den polska vägens alla frestelser. Det där med att jobba och få pengarna direkt i handen, det är fina grejer det.

Jag hade mitt första skift på den Polska Restaurangen igår - som heter något så opolskt som, ehem, Rembrandt (han var nederländsk för faen, wtf?!). Har jag tur så kommer jag få ströpass på en elektronikfirmas lager, ägd av, surprise surprise, en polack. Det kanske ligger någon poäng i Heins kommentar att "Polackerna är de nya judarna", men sanningen är ju att vi bara värnar om våra egna, ok?! Bäst är att jag inte behövt lyfta ett finger för att få de här jobberbjudanden, personer av polskt ursprung insisterar på att fråga runt åt mig på eget bevåg...

Kommentar från bord nr 3:
3 gäster (2 polacker, en Polen-förälskad fästmö) alla beställde Pierogi Ruskie:

- So please explain to me, if you're from Sweden, why are you speaking with an american accent?

Tack för bitchslapen. Jag går och tröstäter en sernik (läs: polsk cheesecake) på jobbets bekostnad nu.

Kommentar från kollegan Dorota:
Betuttad i en kostymklädd heting till stamkund, som dessvärre alltid har med sig mammsen, är där... Hennes lediga tid går att strategisk komma på hur man raggar upp honom i mammsen snärvaro.

- Jag kanske ska råka spilla nåt över honom?
- Du skulle bara våga spilla nåt på en gäst!
- Eller fråga om maten smakar bra, blinka med ögat och säga "Ja för jag lagar bättre mat"...

23/08/2007

Baaah baaah black sheep!



Här ser ni en sällsam sida. Jag är generös. Jag besparar er dyrbar tid. Jag säger er, med handen på hjärtat, att det inte e värt att slösa sin dyrbara tid med att se på kiwisarnas mördarfår.

Let sheep stay fluffy and cute ffs!

22/08/2007

We'll always have Paris


Det poserande egot med tavlan i bakgrunden

Seriously!


Vilken sekund som helst klickar jag hem den här. Jag lovar.

Det är som om någon hörde min kommentar till Hein igår, då jag tyckte man skulle kunna ha en Lipsmacker med inbyggd vibrator. Men det här, det här är så mycket bättre! Yes, please!

21/08/2007

Don't drink with the Gods

Pust.

Nu har jag suttit och skrivit klart mitt manus.

Problemet är att själva inlämningsuppgiften handlar om storyboarden till manuset, som jag bara gjort de första sex rutorna på...

Och den ska in imorn...

Edit: Scratch that. Det e fan inte första gången jag ser fel på deadline datumet. Fredag. Nice.

19/08/2007

All those lies were truth and all that was false was fact

Melankoliska söndagar. Då lyssnar man till Ray LaMontagne och känner hur håret reser sig när man äter upp vart och varenda av hans ord.

Lesson Learned.


Pick Me Up

Jag har ju ingen bil här.

Ganska onödigt att ha det när jag ändå inte besvärat mig med körkort (än). Men poängen med att dra upp min bilbrist är att jag inte har en slav att förlita mig på här borta. Någon som i vått och torrt ställer upp och kör mig från A till B, bara därför att.

Club Cracovia ligger i utkanten av Perth. Dansgruppen har engagerat sig något enormt i att se till att varje söndag så är det någon som kommer och plockar upp mig och kör mig dit till träningen. Och likaså hem igen. De bestämmer varje danslektion själva vems tur det blir nästa gång. Vem kommer ha turen att ha Misha i sin bil?

Det slog mig att det hittills bara är grabbarna som hela tiden ställer upp...

En natt på vinglande klackar

Karin hade en tröjan med mördarblommorna

Det började ju så bra! Helt plötsligt blev vårt hak första hållplatsen, alla bara droppade förbi. Vår uteplats är trots allt den ultimata uteplatsen. Vänta bara tills man får igång grillen också, då jävlar. När vi flyttade in så fick vi med alla utemöbler - dvs stolar och ett bord, som invaderades av tomma ölflaskor ju längre man drack. De står där fortfarande... Nu, dagen efter. Blir väl att städa så småningom.

Emsi drog med sig sin granne William, en britt, (myyycket trevlig gosse) som jag tyckte lika gärna med kunde vara en kunglighet, en prins som försökte smälta in och leva det vardagliga livet med well... bottenskrapet? Han hade tydligen hört den teorin förut. Så helt fel kan jag ju inte ha varit.

Scarfen runt halsen kom vi på, är för att försöka dölja Nilles chest hair

Och givetvis kom vi in på Nilles forna dagar som porrkung. Eller ja, då han dragen ställde upp att posa för +46 Motherfuckers affish inför deras gig på Hemma Hos. Jag tror bestämt att det var lättnad i rösten när han sa att bilden var borta, finns inte att få tag på längre. Så här har ni den, som jag sa, den finns visst! Misha fixar!


Se så glada folket blir när man fixar lite popcorn!

Slutdestinationen blev den omtalade Amplifier bar. Och mycket riktigt. Bra musik. Man hinner knappt nå baren för att spana in spritutbudet innan någon trycker en pint lager i handen på en. That's the spirit! Mitt hår fick ett eget liv och jag tror jag kan hosta upp en ordentlig hårboll, så ostyrig var man när rätt toner klingade ut i högtalarna. Inte varje ställe som spelar ens egna spellistor, typ. Och som sig bör, så hade stadsarkitekturen bestämt att det fanns ett kebabställe precis bredvid (att fråga om cayenne peppar är inte en populär grej här dessvärre).

Kvällens bästa bild?



18/08/2007

Ödmjuk, jag?

Hm... undra vad exakt Misha syftar på?

Desperat eller bara kräsen?

Låt oss ta ett andetag. Innan vi fortsätter att mentalt förstöra oss med vad vi vill ha men inte kan få. Bra att man kan bollplanka sina upprörda tankar hos någon ibland... Damn. Min öl och mitt té tog slut.

Känslan av uteplatsen på Storthes

"Hänger ni med på någon öl hos oss innan ni drar?" frågar Hein, efter att Karin, CJ, jag o den förstnämnde vart och browsat sneakers ( Hein var den enda som kammade hem ett fynd: Misha pekade givetvis ut guld/röda sneakers. CJ tröstshoppa glajjor...) De är inte svårövertalade. En öl blev två-tre-fyra.

Helt plötsligt blev man i stämning för kvällens utgång. The Flying Scotsman --> till the Amplifier, som prisats av CJ och Karin. Bra musik tydligen. Jag e på! Jag och klänning och högklackat e på! Och Emsi med! Kan inte gå fel!

Ja just det... storyboard var jag förnekat att jag skulle göra det. Ajajajaj....

When in Doubt Wear Red



Misha gillar kort-kort. Till det vill hon helst ha svarta skor som får folk att lägga märke till hennes ben. Ben i högklackat är en aptitretare. Om man kan gå i klackarna vill säga, en konst inte alla behärskar och en konst som väldigt många borde hålla sig borta från. Svarta skor och röda detaljer. Det vill hon ha. Punkt.