30/11/2009

let's talk about the weather


Ibland så regnar det i Melbourne. Mycket. Då är det ganska öde på rooftopen i Campari huset. Då är väggarna i toaletterna nere i restaurangen mycket intressantare. Men nu, iväg till jobbet!

27/11/2009

link love


Ibland känner man sig så himla ensam här ute i blogg-träsket. Därför tycker jag om att dela med mig av fina fönster in i andras liv som bor ute i blogg-djungeln också, fast på sitt eget sätt. Mysigt på något sätt, att få kika på hur andra har det. I alla fall om man är som jag och är nyfiken.

Jag har gjort liknande inlägg tidigare här och här. Ja, om ni är nyfikna... som jag. Har ni själva några tips ni vill dela med er?

TRANSLATION: Sometimes the blog-swamp feels like a very lonely place to live, so I decided to share some glimpses into other beautiful people's lives. So many blogs, so little time... There's similar posts here and here. Do you have hidden treasure you'd like to share?

night in grain


Det fanns en tid då utgång för mig inte kunde betyda något mindre än att dansa sönder fötterna i klackar och svettas natten igenom till musiken så man helt lycklig och utmattad föll i säng. Man gick inte ut för att dricka, man gick ut för att dansa.

Det var länge sedan jag dansade en natt igenom. Jag har liksom inte haft rätt sällskap av likasinnade dans-luvor (på Mallis blev jag ju krönt dansluvan trots allt). Vi gav det ett försök igår, busade en smula på Penny efter att jag slutat vid elva, och gick till nyöppnade New Guernica (som ska vara lite av ett eget Alice I Underlandet) med Bianca och mötte upp hennes tjejor vid ett. Men det gick inte (dessutom fick vi Mojitos utan is?!). Det var inte mina musketörer, de var inte Sandra, Märta eller Emsi. Jag har svårt för tjejer i trupp. De blir så satans tjejiga... Så Slaven och jag körde barskola över en kebab på Swanston och gick kärleksfullt hand i hand hem.

TRANSLATION: Once upon a time I used to dance myself through the nights. I rarely do that anymore. I simply find myself in the wrong company, so to speak. We gave it a go last night and went to the new place New Guernica (supposedly it's own kind of Alice in Wonderland) and met up with B's gang. But there's just something about a horde of girls that I can't stand - they get too girly. So the Slave and moi gave up, did some bar-schooling over a kebab on Swanston and went home instead.

På väg till Penny igen efter ombyte från helsvart jobbklädsel

Ha, ser ut som om jag har värsta mustachen!Temat blev ju onekligen brunt - med de lårhöga stövlarna!Bianca och Slaven duellerar med mobiluskernaMovember-Dave och Movember-Markus (pfft!) i barenVi fick med oss Supreet också ... men han blev inte insläppt på sitt indiska IDSambuca shots!Biancas tjejor

(lyrics from brilliant Wilson Pickett)

23/11/2009

in five pictures: the tudors


Gissa vem som har börjat titta på The Tudors? Makt, konspirationer, historia och sex-scener. Någon måste ha tänkt på mig när de kom på idéen till den här serien.

TRANSLATION: Guess who started watching The Tudors. Power, conspiracies, history and lots of sex-scenes. Whoever created this series must have thought of me...

22/11/2009

is life without me merely an interlude?


Vissa dagar önskar man att man bara kunde stanna i sängen, att det inte ens är värt att stiga upp. Idag är en sådan dag. Den är full med huvudvärk, illamående, prestationsångest och otålighet. Då tänker man gärna på andra saker som är långt bort. Som en fluffig katt, mammas köttfärssås, gamla hemmavideos från när man var fem, gamla dagböcker, spralliga danselever och makaroniki från Polen.

Men som tur är så finns det saker som måste göras, så man inte helt och hållet drunknar i självömkan. Som en titelsekvens i After Effects till exempel. Det har jag suttit med större delen av dagen och är censurerat trött på den. Och nu så lagar Markus och hans Bianca middag till oss alla. Det är fint och det doftar ända upp till vårt sovrum här uppe. Magen är ju hungrig...

TRANSLATION: Today is one of those days where you'd rather stay in bed all day. Besides headache and anguish there are things to do (am so tired of After Effects by now, seriously) and home cooked dinners by one's flatmate to eat.



20/11/2009

the hot hot heat

Solväder och pussar i St KildaDramatikens drottning gestaltad!Det var för tidigt för att se några pingusar...Tåflörtande givetvis!Vi promenerade (och satt) på pirenAnkaret på strandväskan matchade min bikini
Puss!

Vädret i Melbourne kan ju slå om lika snabbt som PMS (därför förutsätter jag att staden i sig är en kvinna), men igår var det solväder som drog oss till stranden. Känns ju dumt ibland att man har släpat sig hela vägen till Australien för att hela tiden stötta på en massa skandinaver överallt... Vi hade med oss vattenmelon som förfriskningar men landade ändå till slut på Republica och svalkade oss med Carlton Draught. För övrigt så kryllar det av grabbar som kör hundtricket med söta valpar på stranden. Själva ska Slavens och mina hundar heta antingen Shelby & Bentley eller Orson & Welles kom vi fram till... (Min Charlie & Chaplin var inte lika populärt tydligen...)

TRANSLATION: Just like PMS, the weather in Melbourne can change just like that. Now, it's raining. Yesterday was a beach-day through and through, and although we brought yummy watermelon with us we ended up soaking up beers at Republica (just like last week). There was an overload of guys with puppies and me and Nick ended up picking names for our future two dogs, Shelby & Bentley or Orson & Welles (apparently, my suggestion Charlie & Chaplin was not popular with Nick...)

Lyrics from Fever Dreams

19/11/2009

the world is your oyster




Kortfilmer är så fantastiskt underskattade i filmvärlden. Det är vardagsmat för filmstudenter dock, kan jag meddela. Här tänkte jag dela med mig av ett magiskt litet äventyr där fiskar simmar i luften. Tänk er en långfilm med samma koncept! Love it!

TRANSLATION: A magical little short about a world where fishies swim in the air you breathe. Watch it!


17/11/2009

for the love of pillows


Medans pojken är på arbetsintervju som jag fixat åt honom (man måste ju ta lite credit för sin charm) så redigerar jag och myser med kuddar på golvet i min blommiga klänning. Jag vet inte riktigt om den ska stanna i garderoben eller ej. Fast bäst är det nog att mysa med något som kramar tillbaka.

TRANSLATION: While my boy is away on a job interview I edit and snuggle with my pillow on the floor. However snuggling with something that snuggles back is so much better...

UPDATE: He got the job!

15/11/2009

rapunzel's new hair


Uppvisning på Federation Square mitt i city idag. En repertoar som innehöll fullspäckade 1,45 timmar av dans i tokigt varma folkdräkter som inte alls är anpassade till Aussie vädret. Svettigt ja. Tur att en flaska "cola" cirkulerade runt. Dagen till ära (Polsk Festival, kallades det visst) var jag klädd i vitt och rött såklart, med tillhörande lösfläta som är något mörkare än min hårfärg... Mer bilder från uppvisningen på intåg!

TRANSLATION: Polish Festival at Federation Square today, which equals a 1,45 h performance in costume not quite meant for the Australian weather. Naturally, I wore white and red (of course!) with the fake plait that is not my hair color at all (yet)...