30/09/2010

did i tell you that you're awesome?


Ja alltså, senaste veckan har jag förutom att haft pestsmittad abstinens med Internet också haft tungt skolarbete att skriva. En extension blev två, men allt var lugnt. Min supervisor var pepp och stötta mig massor, så jag hade inte för mycket guilt-trip. Bättre att göra ett arbete bra än att lämna in ett dåligt men i tid, eller hur? Samtidigt åkte jag på en spontan katapult magsjuka igår. Inte ok. Känner mig inte helt hundra än, men men. Här ser ni plugg-Misha i fyra faser. Fuck that. Nu är det editing och Top Gear. Tjo.

27/09/2010

p.s oh pedro


- Did you just grab my boob?
- Sorry. I can't help it. You're polish!

Sexual harrassment på hög nivå. Just another night at the Hip-E Club.

ohmygosh

I think our Internet is alive again. Oh dear!

23/09/2010

ink

Woho. Första efter-midnatt natten på skolan i studiesyfte den här terminen. Därför tänkte jag som avslutning på min study session dela med mig av ett av gårdagens moment. Flipen skissar för en tatuering. Det ska vara en ängel med stora hörlurar, med händerna vid öronen, tittandes upp i skyn, lyssnandes på musik.

- Vad tycker du?
- Hon ser kissnödig ut.
- Hur ska hon stå då?
- Så här? Hon kan lyfta ena knät såhär, eller ha halvtån ned. Det ser sexigare ut.
- Ok. Stå kvar. Jag måste rita.
- ...
- Kan du ta av dig byxorna, jag måste se höfterna.

Intressant det där när man oförberett blir en modell för en tatuerings-skiss...

have a break, have a kit kat


Min Muffin är ett litet cuddle monster. Såhär tycker hon nämligen att hon kan hjälpa mig att plugga. Det räcker inte att ligga bekvämt vid min sida, nej nej, Hon måste placera sig någonstans på mig. Annars hjälper hon ju inte tillräckligt...

I och med att jag efter en ryslig death glare (seriously creepy!) igår fick tummarna upp från en väldigt överraskad Keith med min Lit Review Draft, idag, ansåg jag att jag var värd ett avbrott i skriverierna. Men nu, tillbaks till Zona Marie Tan och hennes artikel om The Digital DoP: Not Just A Pretty Face. Tjo.

22/09/2010

alice in sunderland



Förutom en strålande avslutning på en hänga-på-campus-och-plugga-kväll med en promenix genom nostalgiska gamla kvarteren i Mt Lawley, saftig burgare på Grill'd och senare lite Underworld, så fastnade Flip och jag på Planet = världens bästa bokaffär. Anansi Boys (eller som Fille kallar den - Anal Boys) fick följa med mig hem och jag var på tröskeln att adoptera Alice in Sunderland av Bryan Talbot också. Jag bläddrade och föll ned sittandes på golvet och kunde inte annat än börja visualisera hur jag ville låna färger och idéer till min surrealistiska film från denna graphic novel. Keith har pressat mig rejält på alternativa sätt och användning av layers i film, så det här vore perfekt som storyboard inspiration. Det skulle kunna bli världens mest pulserande cocktail av influenser i ett enda stort collage av film! Sedan att han har fått för sig att jag ska ge mig på 3D också, det kan vi stundvis ignorera...

18/09/2010

boom bap pow!

Älskar ni inte också när Internet blir ett minne blott och förvandlas till en myt? För seriöst, visst att vi hade snigelfart och brandväggsfortplantning extraordinaire förut, men nu har vi null. Jävla BoB.

12/09/2010

we gonna light it up like it's dynamite


Hela veckan har jag varit en door-bitch, det vill säga jobbat garderob och kassa vid ingången på vår sunkiga men underbara klubb. Jag menar, stället heter Hip-E Club, need I say more? Sedan någon månad tillbaka är det ny bestämmelse att man ska scanna ID och snappa ett foto på varje besökare innan de går in. Lite flygplats och Big Brother känsla över det hela. Är det någon som blivit bannad lyser det upp på skärmen och man vinkar bara till en säkerhetsvakt som vackert eskorterar ut denne. Igår till exempel försökte en kotte komma in som tidigare förbjudits tillträde till Hip-E igen. Varför? För han ansåg att det var en god idé att urinera på dansgolvet...

Det är som det låter ett ganska slappt jobb. Man sitter, tar betalt, sippar Red Bull, snackar skit, stämplar handleder, dricker annat, snaskar godis, önskar folk en trevlig kväll och tar in kläder i garderoben, ibland. Med ingången precis framför näsan så har man första parkett om det blir bråk eller annat tumult. Jag är hemsk men jag tycker alltid det är kul att se vad som händer.


DSC02289

Hursomhelst, jag blev ombedd att springa runt och fota det överförfriskade folket av managern Kim. Nattklubsfotografi är en konst jag inte riktigt behärskar, men med lite övning och bättre utrustning (typ extern blixt + ny lens) så kan det nog bli ganska lärorikt. Tyvärr insisterar ju var och varannan människa att de ska ta en bild på mig, eller att jag ska vara med i ett random gruppfoto... Eller så försöker de adda mig på Facebook. Läskigt. Ahja, här är några kalasiga bilder och några hemska, men som är charmiga ändå för att de innehåller trevliga människor.


DSC02261



DSC02293
DSC02328
DSC02322



DSC02284
DSC02320
DSC02325

DSC02334

DSC02349

09/09/2010

somebody turn the lights off, there's so much more to see in the darkest places


Vi misstänker att någon har kryddat till Muffins vatten med Red Bull. Hon har sprungit på väggar som värsta superkatten på speed hela dagen och ligger nu äntligen däckad vid min sida i en liten fluff-kringla.

Livet innehåller numera distraheringar som inte riktigt var förväntade, än. Men det funkar. Samtidigt trycker skolan på och man börjar fan frukta dagen då Literature Review på 4000 ordbajsningar måste lämnas in. För att inte tala om projekt utanför skolan såsom musikvideo inspelning med Baz, manus-redigering för Al och zombie-film redigering för sötbollen Aki. Som Keith sa, "Vi kan ju alltid lita på att du gör användning av din tid". Tiden räcker ju inte till bara...

Så citerar vi en klassisk ragga-på-den-dansande-bartendern från i tisdags.

- Kan jag få bjuda dig på en kaffe?
- Nej.
- Middag då?
- Nej.
- Jag är pilot. Jag kan flyga dig över hela Perth på vår första dejt.

Att folk inte ger upp. Jag sparade numret och gav det till Benny. Han och Alex kanske finner lyckan.

07/09/2010

bite me

Okej, visst att bitmärken är konsekvensen. Men vi måste ju inte överdriva!

Jag ser ju för tusan misshandlad ut...

Hm, man kanske ska sluta att titta på True Blood i sällskap?

04/09/2010

feeding eachothers ego at work

- There's always heaps of goodlooking people there, you'll love it.
- How can you say there's goodlooking people if I've never been there?
- I said goodlooking people. Not drop dead sexy.
- Nice save.
- That's how I roll.

03/09/2010

and on the dancefloor, pushed up against a wall he tries to figure out what i am

"I'm still trying to figure out whether you're a good girl trying to be bad or a bad girl trying to be good. But you know what? Either way, I don't care."