31/10/2010

all hallows eve

2010

Inte riktigt Halloween, men Fredag den 13e, 2009

Suicide maid, 2008

Död grevinna, 2002

I sann nostalgi-anda tänkte jag att en kort tillbakablick på tidigare utklädnader till denna fabulösa natt av skräck krävde lite virtuell plats. De är tyvärr inte så många... Men det känns som ett givande tema på en dag som denna. Har grymma foton från dansgolvet med alla som klädde ut sig igår och gick ut. Galet ambitiöst överallt. Love it. Lägger upp dem senare, nu måste jag plugga.

TRANSLATION: A quick look at previous Halloween dress-ups. Just because.

when churchyards yawn and hell itself breathes out


Vi var uppmanade att klä ut oss till Halloween på jobbet igår. Så här såg man ut klockan sex på morgonen när man kom hem. Ser ut som en B-film skräckis sponsrat av Coca Cola. Men kan ni gissa vad jag är egentligen? Det var typ 2 av 10 som hade koll när folk frågade vad jag var. Outbildade ignoranta dagens generation som hellre klär ut sig till sexiga maids istället för något blodigt. Så vi letar bland er filmnördar där ute, vilken film är inspirationen till den här utstyrseln?

TRANSLATION: Upon encouragement, the bar staff dressed up for Halloween last night. This is how I looked at six in the morning after work, although I admit it does look suspiciously like a B flick sponsored by Coca Cola. The fact that only 2 out of 10 had any idea what film I got inspiration from was very depressing. Ignorant generation who believes dressing up as a sexy maid is scary. Oh well. Can you guess what I am meant to be?

30/10/2010

take a dirty picture


Jag skrämmer folk. Som Iron Man så vist påpekade, så är det inte antingen respekt eller fruktan som ger en makt, det är en kombination av båda. Det är inte som om folk springer iväg när de ser mig, de beter sig bara... försiktigt.

Jag skuttar fram till min ände av baren och hälsar på modell-pojken. "Hej Ryan!" hälsar jag. Hans reflex är inte att hälsa tillbaka. Hans reflex lyder "Please don't hurt me!". Japp, så är det. Folk är så känsliga. Alla vet ju att de älskar sexual harrasment på arbetsplatsen. Så därför tänker jag fortsätta att charmigt ta folk på rumpan bakom baren. Därför att jag kan.

Och nu tycker jag det är dags för en runda nattklubbs-foton igen. Fånga natten. Fånga berusningen.

29/10/2010

defected


Ovanför Scotto (Flying Scotsman) finns numera en dimmig cocktailbar i barockig stil som kallas Defectors. Vårt uppdrag var att kolla läget. Perth är totala motsatsen till Melbourne när det gäller små hemliga barer. Men nu minsann, kändes den här väldigt Melbourne! Stället var coolt, de hade finfin cocktail-lista, och jag och Benny ville ha sex med möblerna, men tyvärr så var det någon slags medelålderskris som ägde rum bland klientellet. Så efter några drinkar hamnade vi på Deen där målet var grov alkoholförtäring. Huvudsakligen för Benji, som nyligen för femtiotolfte gången avslutat sitt förhållande med Amy (igen). Varje gång det händer anser han att han ska leva hej vilt och supa sönder levern. Det minsta vi kan göra är att se till att han inte gör något dumt och skjutsa hem honom när det är dags.

27/10/2010

nothing as it seems


Jag tar inte så mycket foton längre, om nu någon har märkt det. Men idag när båda pojkarna fortfarande sov på förmiddagen så tyckte jag att det var dags att kameran fick se något mer än nattklubbsfoton, vilket är mestadels vad den används till nuförtiden. Så här ser det ut utanför där vi bor i unit fyra. Vädret idag har varit molnigt med hoppfulla regnmoln som aldrig riktigt släppte loss. Lite Sverige höst. Vilket är något som man ser överallt på bloggar, inte nödvändigtvis den skandinaviska biten, men hösten. Den första snön har ju fallit och allt.

Här däremot har jag de senaste dagarna svettats inomhus och stortsett flyttat in i mina shorts. Jag njuter av en sval dusch istället för att klaga på att varmvattnet inte räcker längre än två minuter. Så det var mysigt att få dra på sig kofta och strumpisbyxor och låtsas att det var, ni vet, höst.




25/10/2010

brEAThe IKEA

Det blev lunch på IKEA idag. Gissa vilken bricka som är min..?

"wait, wait, i have one more pig to kill!"


Jag introducerade Fil till Angry Birds. Nu får jag inte ha min fina iPhone ifred...

24/10/2010

if you were there, beware


Sängen är mysig, speciellt efter att ha kommit hem vid halv sex på morgonkvisten. Men nu ska jag upp och iväg för att jobba i utstyrsel och hela köret på Oktoberfest. Woop woop.

Snacka om damaged lillfinger förresten, har ni sett? Ser ju brutet ut. Annars har jag den här veckan sammanlagt fått tvåtusen spänn i dricks. Inte så illa att helt oväntat finna i sin plånbok bara sådär...

22/10/2010

the case of the ex

- Fiiill.... minns du vad du sa om ditt ex och de där mailen igår?
- Jaa..?
- Du tror fortfarande att hon är ute efter att personligen förstöra för dig?
- Ja.
- Har du ett spam-filter på?
- ... Nej?
- Låt mig förklara hur ett spam-filter fungerar...

...

- Vänta nu. Menar du att jag kan blocka e-mail från vald person?! Åh vad hon kommer bli blockad!

21/10/2010

how to train your daim


Det finns tre saker som man borde notera med denna bild. 1) Min lilla slampa Muffin har ännu en gång lyckats placera sig emellan tangentbordet och mig för att det behagar henne, 2) Hon är på tjocken! och 3) Dajm-kexxet som jag precis knaprat upp. Dajmen som Flipen i smyg åkte till IKEA för att köpa för att jag råka nämna hur mycket jag älskar Dajm-glass. Jag tror han gillar mig.

Dessutom är han så IT-efterbliven så han blir söt ibland när han "lättar sitt hjärta" om ett par e-mails som hans ex har skickat till honom. Hon försöker vara vidrig och pika om att han borde köpa viagra.

- Och så försöker hon skryta om detta genom att skicka det här till flera polare, för att visa dem vad hon håller på med... så att de alla kan skratta åt det!
- Låt mig gissa, hon har hotmail?
- Jaa... Men alltså, nu har jag ignorerat det här ett tag, fast fortsätter det kommer jag fan höra av mig till henne och säga ifrån alltså...
- Det har inte slagit dig att det kan vara spam?
- Nje, jag tror hon är ute efter att mucka bråk.

Lilla, lilla, druckna Flip. Och nej han pratar inte riktigt sådär. Bara att det framhäver bristen av intelligens om jag framställer det som talat av en fjortis. Han menar väl men är inte så skarp när han varit för social med sin Jack & cola.

P.S Detta inlägg har ju ingen röd tråd som ni ser. Bara att konstatera att jag försöker göra allt förutom det jag borde göra. Plugga. Inte blogga. Plugga. Meeeh.

the secret handshake

if not now, then when?



En onsdag efter skolan tyckte Flip att vi skulle köra ut till Yanchep och leka med kängrus. Jag kallar dem Roo-roo's och skuttar energiskt när jag ser dem. För visst finns det kängrus lite överallt i Australien. Ibland hoppar de vilset längs motorvägen och då skriker man panikslaget "acchhtta keeengrruuun!", ibland ligger ett litet kadaver vid sidan av vägen och ibland passerar de avlägsen på ett fält. Men vi (eller jag i alla fall) bor ju trots allt i Tuart Hill och inne i stan. Där finns inga skutt-råttor. Så vi körde femtio kilometer, lyssnade på Metallica, tog en promenad (jag skuttade), åkte tillbaka i mörkret och slickade i oss lite Magnum. Varför åka hem till TV'n när man kan åka ut till en park?




17/10/2010

concrete blonde



Alltså denna sabla känguru-sol. Den får ju mitt hår att tappa all skugga av en färg och bleker mitt hår mer och mer för var dag som går. Det här går ju inte. Folk på jobbet går ju till och med och kör "Har du färgat håret?". Nej. Solen leker bara puppet-master med mina hårstrån. Nästa lön ska spenderas på frisör-besök.

16/10/2010

silver white winters that melt into springs these are a few of my favorite things

Fem saker som förgyller vardagen lite mer just nu:

1. Hembakade kanelbullar
2. Stay-ups
3. Kattungar
4. Rött hår
5. Zoe Saldana

Alla bilder via weheartit

15/10/2010

don't mind me


Igår cykla jag från Scarborough till Hillaries och tillbaka. Givetvis var motvinden min tappra fiende och det resulterade i att jag var helt slut. Men musklerna mår prima. Ganska förvånad, förväntade mig lite muskelvärk. Cykeln som numera bor med mig skymtas i bakgrunden på bilden. Idag däremot har jag lekt med en söt valp som Flips flatmate köpte häromdagen. Rox. Såååå tööt! Så liten och så klumpig med ingen kontroll över sin balans över huvud taget.

Nästa söndag ska jag vara Oktoberfest-flicka. Haha! Bäst.

14/10/2010

whispered sins of a seventeen year old

Här har ni en Misha, sjutton år gammal. One time at dance camp, som jag brukar säga. Jag har ju som sagt hittat en gruva med gamla foton på datorn i en dammig vrå. Främst tycker jag om de här för att jag har långt hår och inte någon lugg. Jag försöker nämligen låta min växa ut. Föräldrarna och jag åkte på en liten Europe-trip den här sommaren också och som sjuttonåring kanske man inte uppskattar att hänga med sina päron hela tiden, vilket förklarar min molokna uppsyn på flera bilder. Missförstå mig rätt nu, det var underbart, men plågsamt. Sommaren jag blev förälskad i Wien och Prague och skrev dagbok som en galning, fylld med biljetter, kartor och detaljerade beskrivningar om hur det var att hångla med vissa pojkar.

Rzeszow 2003

Jag till och med hade rosa på mig!
Richard och jag var som syskon den här sommaren
Vi hade ett Beach party inomhus
Min bästa killkompis Tommy
Pojkarna hade en tendens att dra av sig kläderna ofta
Mamma och jag på vår lilla Euro-trip
Prague

Wien
Schönnenbrun Palace
Det var här Marie Antoinette växte upp
Skönaste nonchalansen
Bra att min känsla för humor höll i sig även i Bratislava
Vi gick mycket i muséer
En kväll blev jag uppraggad av detta gäng
Tillbaka i Polska Karpaterna
Sedan kom min syster och anslöt sig till la familia
Vi färgade håret och åkte hem till Sverige för min första Frackvecka