30/12/2006

The Great Dinner

Det är ganska lustigt egentligen. Rene och jag har varit tillsammans i hur länge, 2,5 år snart? Våra föräldrar har bara träffats ordentligt en gång tidigare, på Renes studentfest . Därför oroade vi väl oss något för att de inte skulle hitta gemensamma samtalsämnen när de alla skulle socialisera på en stor festmåltid som mamma (med hjälp av mina händer förstås) lagat ihop. När hans föräldrar ska få en kort guidad tur genom mammas konstverk till inredning, så kommenterar R: "Great, nu kommer de få en omedveten guidad tur till alla ställenn vi haft sex på". Men det gick självklart över förväntan, hela kvällen, inte den guidade turen. Mycket tack vare loca Saida, vår underbara granne från Panama som mest är känd för att tilltala oss "Hej granne!" men framförallt det eviga flirtandet med men papput, "Åh Darling!". Hon gick och hämtade sin dotterdotter, Eva Milagros, som lockade fram kamerorna, för att inte tala om de fruktade uppmaningarna om att jag ska skaffa barn. Eller att R och jag ska gifta oss. Sure, just look at us, we look completely adorable with that little chocolate thing in his arms. Men seriöst, jag är inte ens färdigt girlfriend material, och så ska vi snacka om walk down the aisle?!
Det blev ingen större överraskning för mig när jag fick sätta mig in i rollen som tillställningens lokala bartender. Ragnar med en dash melon-likör var kvällens uppfinning - grym färg för att inte säga att den smakar jävla nice!
Allt som allt så har det senaste dygnet varit omtumlande. Åkte upp till Stockholm, drack té på Grand Hotel (min mamma skulle ha sex med taket om hon inte var så himla konservativ - himmelskt och utomstående vackert på alla sätt!) med Tim, fick bekanta mig med en local english pub någonstans i Östermalm och fick i väntan på lax (som heter salmon på engelska, ja ifall man inte kände till detta) se lite av Fiddler on the Roof. Jag kan ju säga att min mästerliga superplan backfired rejält. Allt skulle ju va så himla simpelt om det inte betydde nåt. Men vad ska man göra? Bara att sätta på sig den vita kappan och tåga tillbaka till Norrköping och få saker och ting att fungera. Jobbar på nyår, trots allt, och redan på måndag upplystes jag om idag, ska R åka upp till Estocolmo. Ha, bättre ursäkt för att åka upp till storstaden kan man nog inte be om. Bara den där eviga ekonomiska frågan...

No comments:

Post a Comment