02/02/2009

twenty years later

För den oinvigde så kan jag tala om att min familj är engagerade i att styra en dansgrupp som heter Malwa. Vi har funnits i 20 år nu och det skulle firas med en rejäl föreställning. Jag har "hoppat och skuttat" själv när jag var yngre men är tillsammans med syster-yster den som tränar "ungarna", fast det har blivit väldigt lite sådant när jag bott i Australien de senaste 2 åren.

Nu är äntligen allt bestyr med dansgruppens 20-års jubileum över. I lördags gällde det. Jag sprang mest upp för trappor mellan ljudbåset och kulisserna, eller logerna där det byttes om för att dubbelkolla att alla var färdiga för att hinna ut på scen i tid. Pratade lite i mikrofon, gjorde bort systers fästmans vänner genom att utsätta dem för dans-audition på scen och var klumpig som bara jag kan och ramlade raklång i trappan och bröt en nagel. Två dagar fick man ha akrylnaglarna ifred! Två dagar! Nu sitter jag mest och pillar med dansgruppens hemsida så den blir uppdaterad och imorgon får jag DV-banden från showen av Rahim, som filmade. Spännande!

Psst, tack Toffe för fotona!

TRANSLATION: My mom started a dancegroup 20 years ago that my whole family now are heavily involved in. I used to dance around myself when I was younger but have lately turned into a danceteacher/choreographer while I'm in Sweden and not in Australia.

Finally, the hectic past few days are over with all the preparation for the 20 year anniversary show the dancegroup had this saturday. Naturally I was the one who fell in the staircase and broke a nail. It was more painful than it sounds. Now, I'm mostly trying to update the dancegroup's website and tomorrow I'll get the DV-tapes from the guy who filmed the whole show. Exciting!


2 comments: