06/04/2013

the easter escape, part 1



Under påskhelgen tog vi ju vårt pick och pack och drog söderut till Margaret River, ett område som är känt för surf och för vingårdar (majoriteten av viner från västra Australien kommer med andra or härifrån).  Vi bodde i en liten stuga vid själva floden och anlände ganska sent på långfredagen. Vi förväntade oss att alla platser som serverade mat skulle vara stängda, men pizza-stället The Goodfellas var öppet så vi gick dit och blev introducerade till vår allra första Raging Bull öl som vi efteråt ständigt hade törst för. Morgonen därpå blev det upptäckstfärd på strand efter strand och surf-spaning, frukost på stranden, lite light hajkning i vildmarken, juice-stopp på ett mysigt café i Yallingup, en tur i fyren vid Cape Naturaliste i Geographe Bay, öl-provning på Cheeky Monkey bryggeri och avslutade kvällen med deliciös Paella och saftig kanna Sangria. Alphan följde med givetvis och inte särskilt oväntat så knäpptes en hel del bilder.

TRANSLATION:During the Easter weekend we packed the car and headed south to Margaret River, a place known for its surf and vineyard (the majority of wines from Western Australia are made here). We stayed in a little cabin very close the actual river but didn't arrive until rather late on the good Friday. We had little hopes to actually find any restaurants open on this public holiday but a pizzeria called The Goodfellas was open and we got introduced to our very first Raging Bull beer - which we had a great thirst for the next few days. In the morning we went exploring the various beaches, surf-scouting, had breakfast on the beach, went on a light hike in the wilderness,stopped for fresh juice by a really cute café in Yallingup,toured the lighthouse at Cape Naturaliste in Geographe Bay, beer-sampling at the Cheeky Monkey brewery and finally ended the evening with some mouthwatering delicious Paella and a fruity jug of Sangria.



No comments:

Post a Comment