28/11/2006

Mysig tröja


Under vintersäsongen. Den här. En kopp varm glögg. pepparkakor och en öppen eldspis (inte för att vi har den sistnämnda). Can you picture that? Jag kan. Den här koftan från Biya är amazing.

25/11/2006

Två virila Wernemänn är i stan

... och jag kan inte träffa någon av dem för jag sitter hemma och försöker plugga inför tenta!


Edit: Okej, plus att jag sitter med hemsidan som ska va färdig 1 December. Men äntligen har jag fått en idé som jag är nöjd med och som är genomförbar! Hurra för mig!

20/11/2006

Hotness!

Det känns som årtionden sedan jag spanade in utbudet på Asos. Denna klänning ser jag mig själv i, sådär lagom sofistikerat. Den här partytoppen (i svart!) skulle se grr ut på mig! Är den het eller är den het?! Vinterjackor har jag, eller kappor snarare - på tal om kappor, min vita kappa från H&M kom i slutet av förra veckan! Lovely! Men en kortare varm jacka som slutar vid höfterna, typ en sådan här, skulle jag vilja walka runt i. Hitta en söt kjol också! Okej, enough with with shallow cuteness...

Post Design Battle Syndrome

Höjden av ironi va. Söndag 11.00 steg jag upp ( en halvtimmes snoozning exkluderad) för att dra fötterna efter mig och dyka upp hos blondie Bonta vid halv ett snåret. John Tucker Must Die var inte ens värd att ses bara för att dregla över henne eller honom. Åkte till storstaden med bussen vid femtiden och tog mig direkt till skolan där jag endade upp med en all-nighter med vårt team inför the design battle. Aldrig har en flaska Fanta smakat så gott som klockan två på natten! 07.30 cirka tar jag tillfälle i akt att somna i en av sofforna i cirka 40 min. Sedan lektion 9.00 och vi slutade inte förrän 17.00. Och ännu har jag inte sovit ut alla de berövade skönhetsömnstimmar jag behöver. Jag är klarvaken! Vid 05.00 låg jag däremot på golvet i datasalen och fick kramp i magen av skratt på grund av

a) en poster med texten "Sport"
b) det gröna rummet med bananer på mattan
c) the Joystick
d) Camillas "Perder" mapp
e) det svävande huvudet i Party-scenen

Nu är det cirka 36 timmar, ge och ta, sedan jag sov. Intefan känne rjag mig sömnig för det... Gah!

14/11/2006

New acquintances

Hon ringde idag.
Det var tamejfan!
Paff blev jag minsann när pointguarden Nikki Weddle hörs i andra änden av luren och skrattar.
- I don't know many people here around, just trying to get some new friends...
Jag lyckas då alltid försätta mig i minst sagt udda situationer. I helgen när jag stod i baren på toppenhumör och allt så frågar den där crazy tjejen som alltid överröstar musiken med sina "heyyyy---hooooo" om hon kan få mitt nummer.
- Why would you want my number?
- You seem like a cool person to hang out with.
Vafan. Vem kan bekämpa den logiken? Snabbt skribbla jag ned numret och skrattade åt hela. Hur ofta händer det egentligen att en tjej frågar mig om mitt nummer när jag jobbar? Nästa sekund frågar hon mig ifall jag brukar gå på Dolphins matcherna, vilket jag ärligt svarar att jag inte gör. Nå, skulle jag göra det om hon fixade biljetter till mig. Damn right att jag skulle! Bring it on!

13/11/2006

11/11/2006

Ett filmslut


Jag råkade se slutet av en polsk film på TVP Polonia alldeles nyss, Wrota Europy av Jerzy Wojcik, som jag blev ypperligt förtjust i, trots att det bara var den sista kvarten av filmen jag såg. Cinematografin var så ljuvlig. Vinter har aldrig sett så fängslande romantiskt ut på film. Nu måste jag få tag på filmen så jag kan se helheten. Den går i repris igen inatt kl 02.00, men jag jobbar ju då! Hur kommer det sig att varenda historisk eller episk film som Polen producerar faller mig i smaken? Jag har nog inte sett en enda modern polsk film som fick mitt hjärta att slå.

Dags att slänga på sig lite varma kläder och hoppa på cykeln till jobbet. Off we go!

07/11/2006

Get shorty


Även om shortsens tid, i den form vi bekantat oss med de senaste säsongerna, känns förbi, så ville jag ta lite utrymme här för att sätta de shorts jag ändå skulle kunna tänka mig i rampljus. Simpla kläder, basplagg, är ju fruktansvärt tråkiga ibland. Det är de där extra detaljerna som räknas. Dessa, från Charlotte Ronson finns även i blått, vitt och randigt. Sedan är ju den här ruggigt perfekt som en datorväska, don't ya think?

Nanowrimo

National Novel Writing Month är igång förresten. Den äter min tid. Ja den som inte går åt att hetsa kring skolan, pendlande, SH, danslektioner och nu har jag inget jobbuppehåll på helgerna längre. I'm doomed.

05/11/2006

03/11/2006

Världen är sjuk

Gdansk, Polen. I lärarens frånvaro får fyra killar en absurd idé att slita alla kläder av en flicka i samma klass, för att låtsas att de har våldtagit henne. Allt detta framför ögonen på resten av klassen som inte reagerar i någon form av protest. Med våld tvinga av en fjortonåring flicka alla kläder och låta henne stå längst fram i klassrummet helt blottad.

Några dagar senare står hon inte ut psykiskt och tar sitt liv genom att hänga sig själv. Världen är fan sjuk.