06/05/2009

direction of the day "grab her ass!"


Så jag väcks idag av att producenten Freya ringer. Jag, som bara ska redigera filmen när den väl är färdiginspelad har uppgiften att i slutet av dagen dyka upp och ta hand om materialet som spelats in, logga det och dokumentera det organiserat. Men Timo, som skulle vara grip, ringde tydligen och sa att "njeeeh, jag har nåt bättre projekt för mig så jag kan inte, alls".

Jag fick erbjudandet att vara grip på en annan film, Man from Venus, och tackade nej. Men den här gången sa jag att jag lika gärna med kunde göra det eftersom jag redan är så inblandad i filmen. Så jag åker dit.

"Åh, där är du! De behöver dig där inne så det är bara att gå in!" säger 2nd AD till mig.

Jag går in.

Jag hör Nigel, en gubbig och gråhårig 1st AD vråla "Playback!".
Musiken vrålar och jag kommer in i köket. Allas ögon är klistrade på monitorn. Så vad tittar de på egentligen?

Bröst.

Jag tajmar min ankomst så lägligt att jag anländer precis när de ska spela in scenen då strippan anländer och börjar showa. Najs. Bara att luta sig tillbaka, skriva timecode för varje tagning på en lista och skratta åt hur en av skådisarna får sitt arsle smiskat rött så pass att Art Department måste mellan varje tagning springa fram och smörja in foundation.

Man skulle ju kunna tro att jag halkat in på helt fel spår i filmindustrin, men så är det ju inte. Vi filmar ju faktiskt en film som handlar om en svensexa...

Om ni inte tror mig, så sitter jag ju och ruvar på filmmaterialet i dess råaste digitala form. Upp till bevis!


TRANSLATION: Freya, the producer called today and asked me if I could be the grip, as the actual grip just pulled out. So when I rock up, I time it perfectly to arrive just when they were shooting the stripper scene. One might start to think that I'm ending up doing some dodgy porn, but no, the title of the film is The Buck's Party (Oyvind and me has slated it on occasion as The Fuck's Party, when no one noticed), of course there has to be a stripper and lots of tits in it...

No comments:

Post a Comment