24/09/2012

one photo an hour


Jag har aldrig kört på ett-foto-i-timmen konceptet som funnits i blogosfären ganska länge nu, så lite sent hoppar vi med i leken och ger det en chans. Alphan fick följa med på äventyr förra lördagen. Tyvärr så är lördagar eller söndagar inte bästa dagarna för lokaltrafik. Misstänker att jag spenderade runt fyra timmar på att transportera mig från en plats till en annan och så tillbaks igen...

TRANSLATION: I know I'm rather late with jumping on the bandwagon with the one-photo-an-hour-concept, but last saturday I thought it would be a good day to give it a go. Morning coffee, Xbox, heading out to flashmob training, waiting on public transport connections... then sushi before heading to work.

09.30 Blir väckt av Fille som drar iväg till jobbet, själv dricker jag morgon-kaffe
10.30 Spelar mitt nya Xbox spel Darksiders 2 - det är grymt!
11.30 Diskar och städar köket
12.30 Frukost vid lunchdags
 13.30 Dushar och fixar iordning mig för att dra och träna flashmob
14.30 Vattenmelon-juice på bussen med färdlektyr - fjärde Game of Thrones boken!
15.30 Väntar en halvtimme på Fremantle-tåget för att komma till Subiaco
16.30 Eftersom det var så fint väder tränade vi utomhus istället innan en granne kom och skällde ut oss för att vi spelade musik för högt
17.30 Efter 1,5 timme så fick det räcka och jag gick till stationen igen
19.00 Fyrtiofem minuter väntan på alternativ buss-linje så jag fick gå en omväg hem
 19.30 Fruit & nut bar och lite blogg pyssel
20.30 Sushi på Tao innan jag drog iväg och jobbade klockan nio. Glömde tyvärr kameran så det blev inga bilder från jobbet...

4 comments:

 1. Great post !

  Love your style and see you as such as good inspiration :) !

  I'm an instant follower of you now :)

  Please feel free to check out my blog if you have the time

  Love,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.nl

  ReplyDelete
 2. Hej!

  Har följt din underbara blogg ett tag nu. Det är faktiskt så att jag ska till Australien i november, till just Perth och planen är att försöka hitta sig ett jobb och boende. Är otroligt nervös för jag har aldrig rest själv så långt. Så då har jag ett par frågor som jag hoppas du hinner svara på innan du åker iväg.

  1. Är det lätt att hitta jobb och något speciellt man bör känna till när man ger sig ut för att söka? Är det bäst att bara gå runt bland olika ställen och fråga om jobb eller söka på nätet?
  2. Hur hittar man boende?
  3. Hur är prisnivån jämfört med Sverige?
  4. Några stadsdelar man bör undvika etc?

  Om du har möjlighet att svara skulle det göra min dag! =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Liza!

   Nämen vad kul att du ska ned hit till Perthan! Perfekt tajming också för i November är det ju strålande fin sommar här medans det är mörkt och kallt i Sverige.

   1. Svårighetgraden beror ju på vad det är för jobb som du letar efter. Café, restaurang & bar finns det gott om, speciellt om du har tidigare erfarenhet men det är inte nödvändigt. Svenskar är generellt kända i Australien för att vara flitiga och arbetsamma. Heltidsjobb är en helt annan femma. Du kan kolla Gumtree.com.au för jobb också, eller butikers egna hemsidor. Du kommer behöva ha ett CV på engelska förstås, gå till så många ställen som möjligt och lämna in det. I flesta fall kommer du bli inkalla dtill en trial först, men det är halva foten inne!

   2. När jag först kom hit så bodde jag på hostel och backpackers medans jag letade efter någonstans att bo 'på riktigt' via Realestate.com.au , via dne sidan har jag hittat alla mina ställen jag bott på. Det beror förstås på om du vill bo själv i en etta/studio (dyrare ju närmare CBDn du bor) däremot tror jag det blir snabbast att hitta ett rum i ett sharehouse (kolla Gumtree, matbutiker och caféer brukar ha lappar på anslagstavlor) och har du tur hamnar du i ett hus med ett helt gäng nya vänner bara sådär! Dessa sharehouses brukar vara ganska "internationella" och vara just folk som inte är från Australien dock. Många från UK.

   3. Det är dyrt i Perth. Alkohol är dyrt i Perth. Men i slutänden är det nog ganska jämnt med Sverige. En cappucino kostar $4, 2 L mjölk $3, Internet $40-80 i månaden, en main meal på restaurang $20-36.

   4. Jag brukade säga Northbridge är ett lite slummigt kvarter, men det har piffats upp rejält de senaste 2 åren. Massa nattklubbar där, så ett ställe att gå ut i, men inte gärna bo i. Det e lite av ett Chinatown. Bra suburbs att bo i skulle nog vara Mt Lawley, Highgate och Leederville om man inte har bil. Har man bil spelar det nog ingen roll. Perth är väldigt utbrett och kärnan är ganska liten. Vill man bo vid havet så är det Scarborough, Trigg eller Cottesloe som gäller.

   Hoppas den här infon kommer till någon nytta!

   Delete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete