27/09/2012

Jane Eyre in five pictures


Soundtracket till den här filmen har varit ständigt närvarande när jag redigerade This Too Shall Pass, det var en annorlunda upplevevelse att äntligen få se filmen som musiken var ämnad för. Mycket mörka vråer och blygsamt antal ljuskällor resulterade i spöklik atmosfär. Det funkade för mig. 

Period-filmer och kostym-draman har alltid tilltalat mig. Verklighetsflykter till en tid som var förr. 

TRANSLATION:  The soundtrack to this film was a constant companion when I was editing This Too Shall Pass and was therefor an interesting experience to finally watch the film it was intended for. A lot of darkness and very few light sources produced a rather haunting atmosphere - totally worked for me!

24/09/2012

one photo an hour


Jag har aldrig kört på ett-foto-i-timmen konceptet som funnits i blogosfären ganska länge nu, så lite sent hoppar vi med i leken och ger det en chans. Alphan fick följa med på äventyr förra lördagen. Tyvärr så är lördagar eller söndagar inte bästa dagarna för lokaltrafik. Misstänker att jag spenderade runt fyra timmar på att transportera mig från en plats till en annan och så tillbaks igen...

TRANSLATION: I know I'm rather late with jumping on the bandwagon with the one-photo-an-hour-concept, but last saturday I thought it would be a good day to give it a go. Morning coffee, Xbox, heading out to flashmob training, waiting on public transport connections... then sushi before heading to work.

09.30 Blir väckt av Fille som drar iväg till jobbet, själv dricker jag morgon-kaffe
10.30 Spelar mitt nya Xbox spel Darksiders 2 - det är grymt!
11.30 Diskar och städar köket
12.30 Frukost vid lunchdags
 13.30 Dushar och fixar iordning mig för att dra och träna flashmob
14.30 Vattenmelon-juice på bussen med färdlektyr - fjärde Game of Thrones boken!
15.30 Väntar en halvtimme på Fremantle-tåget för att komma till Subiaco
16.30 Eftersom det var så fint väder tränade vi utomhus istället innan en granne kom och skällde ut oss för att vi spelade musik för högt
17.30 Efter 1,5 timme så fick det räcka och jag gick till stationen igen
19.00 Fyrtiofem minuter väntan på alternativ buss-linje så jag fick gå en omväg hem
 19.30 Fruit & nut bar och lite blogg pyssel
20.30 Sushi på Tao innan jag drog iväg och jobbade klockan nio. Glömde tyvärr kameran så det blev inga bilder från jobbet...

22/09/2012

A journey of a thousand miles must begin with a single step




Dags att föreviga vår tredje dag i Bali med ett inlägg på den odödliga bloggen. Det virtuella arkivet i Mishas liv som expat sedan mitten av tvåtusentalet. Vi hade ju hyrt en motorcykel som vi tog oss runt med på den stora ön och hade redan som vår viktigaste utflykts-punkt planerat att ta oss till Uluwatu. Så efter en förmiddag på stranden och lunch i Legian följde vi min memoriserade karta och puttrade iväg till Uluwatu. Inte alls lika lätt som det låter. Väl där var det som att komma till ett bohemiskt litet paradis och vi önskade direkt att vi bott här och snarare tagit en utflykt till Kuta en dag istället för tvärtom. Jag passade på att bada givetvis! Fille var kanske i och för sig inte himla förtjust i alla trappor heller...

Fil var paranoid med att köra i kvällsmörker bland all trafik så han ville ju typ åka hem direkt, men jag ville ju tamejtusan till templet likväl när vi ändå var där (det var Filles bucket-list att åka hit från hela första början) så jag fick trilkas med en grinig Fille ett tag (notera  buttra minerna på bilderna). Förutom att templet är en religiös plats så är det också invaderat av hundratals små apor som är minst lika stor attraktion. Man skulle tydligen hålla hårt i sina grejer för aporna ska tydligen tycka om att ta solglasögon, hattar, nycklar och plånböcker - små saker du har i fickor eller på dig. Men allt vi såg var apor som tjuvade vattenflaskor. Törstiga små krakar. Efter mycket Hangover 2 referenser åkte vi äntligen  tillbaka, kvällsvandrade i butiker och åt en väldigt sen middag.

TRANSLATION: It's time to have a look at our third day of our Bali holiday where we took our rented motorbike and went to Uluwatu, a bohemian little paradise and a monkey temple.


20/09/2012

walk in their shoes


Förutom mina guldiga disco-skor så har även dessa skor flyttat in på skohyllan. Flatsen är från Forever New och jag gjorde misstaget att "inviga" dem i Bali vilket resulterade i sko-skav. Aj. De svarta är ett par sneakers med inbyggd klack och är nog det bekvämaste jag har gått i på länge.  Det komme rnog bli en hel del sandaler so kommer tillkomma i samlingen snart - våren är ju här!

TRANSLATION: Besides the gold glittery disco shoes I mentioned previously, there are two more pairs of new shoes that have moved in on our shoe-shelf. The flats are from Forever New and I tried to walk them in when we went to Bali, which was a painful mistake. The back sneakers however have a hidden heel and are probably the most comfortable shoes I have walked in!