03/09/2009

oh the 80's

Ser han inte lite ut som en brunhårig Billy Idol?

"Does it look like I'm wearing a halloween costume?"

Då var det dags att ventilera lite om en guilty pleasure of mine - tv-serier. Närmare sagt den där det bärs på skoluniformer ganska ofta. Gossip Girl. Man blir ju inte särskilt smartare av att följa den, men den är lite som en bilolycka ni vet. Man kan inte se åt andra hållet när det väl sker. Och så såg jag Valley Girls avsnittet häromdagen...


Spelas musik som Safety Dance, Dancing with Myself och Just can't get enough (musikvideorna är fantastisk underhållning som ett eget stand-alone epsiode actually, hint hint) i ett och samma avsnitt så blir man ju inte annat än nostalgisk och nykär igen, för om man har den här musiken i bakgrunden då är man berättigad att klä sig så här. Bäst av allt är att generationen som överlevde 80-talet och början av 90-talet, klädde sig såhär. Man visste helt enkelt inte bättre. En guilty pleasure, through and through.

"No Richie Rich school kid rips off my girl!"

Jag blir knäsvag över effekten referenser populär kulturen sinsemellan har. Kan det bli bättre än så här? Förvisso kom "Min Tjej" (svensk titel) ut 1991, så det var tidigt nittio-tal, men Richie Rich var ju rätt tidsmässigt (versionen med Maculay Culkin är ju trots allt baserad på den tecknade). Inget undra på att jag var en Buffy-junkie.


Over and out. Passa på att gräva fram alla benvärmare och dance like no one is watching till denna 80 mixtape (notera det tidsenliga musikutrustnings-konceptet) som jag kastat ihop.

For Your Inner 80's Child |spotify| download

TRANSLATION: I saw the Valley Girl episode of Gossip Girl the other day (yes, yes, I know, guilty pleasure...) and cannot seem to get enough of this nostalgic 80's trip it took me on. How could you not when they play music like Safety Dance, Dancing with Myself and Just can't get enough AND have references to things such as fanny packs, Richie Rich and My Girl (which came out '91, but still!). Also, it resulted in the making of an 80's mixtape. Enjoy!

5 comments:

 1. I loved the bit where lily keeps changing from one crazy 80s outfit to another. great episode :D xxx

  ReplyDelete
 2. Haha, jag var också kär i honom! Fan han var ju en sån hjälte. Lite dumt i och för sig att han bygger fällor i 10 min som uppehåller fienden i 2 min...

  ReplyDelete
 3. det är najs som fan :D Oj, i bergen, det var inte lite dåligt det inte!

  ReplyDelete
 4. Vad söt du är lillan :)

  ReplyDelete