31/08/2009

the day of the blog




Det här med Internet är underligt. Det är ju en så vardaglig sak för så många, precis som andra saker var vanliga att göra innan det fanns, skriva brev, dagbok osv. Jag samlade på vykort och tidningar för inspiration och idéer. Numera hittar jag en hel del visuellt som, om inte Internet fanns, säkert skulle kunna hamna i någon slags låda för att spara och ha att titta på vid ett senare tillfälle.

Så nu när den här dagen, numera krönt BlogDay runtom i världen, anländer och själva traditionen skall vara att man ska länka vidare till fem andra bloggar, så bestämde jag mig att begränsa mig till bloggar med huvudsakligen egna bilder. Fotobloggar i all ära, men det jag mer är ute efter är två saker: dokumentation av en livsstil samt en känsla för mise-en-scene. Vilket i slutänden resulterar i töser med fina kläder på vackra platser. Förra året var det de här som gällde. Istället för att besvära er med motiverande ord blir det istället bilder tagna från dessa bloggar som får tala för sig själva.

TRANSLATION: For the sake of BlogDay 2009 I keep up the tradition and am sending you further on the endless journey of procrastination. Motivation for my choices is narrowed down to blogs with mainly their own photography, attempting to document a lifestyle and with some kind of feeling of mise-en-scene. Last year these were my five.

29/08/2009

films in autumn



En utav projekten den här terminen som ska göras är en autobiografisk film. Med tanke på hur mycket jag tycker om att prata om mig själv så är det förvånande hur svårt det faktiskt är. Igår skreds det till verket och jag och min film-kollega åkte ut till ett område som kallas You Yuangs en timme utanför Melbourne. Det är väldigt experimentellt och surrealistiskt det vi håller på med. Hans film är baserat kring de fyra elementen medans min är ja, väldigt ego och filmlyrisk. En touch av Misha helt enkelt.


Det var fantastiskt vackert där. Väldigt Picnic at Hanging Rock. Skulle jag inte vara under tidspress skulle jag nog skutta omkring och fota sönder stället. Men tyvärr så är systemkameran hos doktorn så jag får lov att använda Mackans lilla digitalkamera istället som inte gör platsen rättvisa.


Lyrics from The Movie by Doors and Winter Birds by Ray Lamontagne.

TRANSLATION: One of the projects we have to do this semester is an autobiographic film. Trust me, it's harder than you think. Even for a egocentric person like myself. My collaborative partner and I went to the You Yuangs yesterday for our first day of shoot, very surreal and highly experimental.

27/08/2009

letterwriting fail




Hej hej världen. Nu är det så att jag tycker om att få brev av hunkiga brevbärare. Så jag tänkte be om lite hjälp så jag faktiskt har en anledning att prata omkull den här kuriren, ja genom att faktiskt få lite brev. Jag har inga vänner, så är det helt enkelt. Nej men ärligt talat, här är min adress. Skriv nåt fint och jag lovar att skicka nåt fint tillbaka. Sluta växa fast vid era datorer och använd en penna.

P.S Jag bjuder på en video där jag gör bort mig också. Oh well.



TRANSLATION: So pretty much I'm making up a story about this hunky mailman so that people might consider sending me a handwritten letter, so that I can get a reason to hang out with him (or simply I enjoy getting mail). Be nice, send a letter, and I send something nice back.

23/08/2009

one foot in


Midnatt och man får ett samtal. Jahaja, då blir det att hjälpa till på en filminspelning imorgon för Reza och hans film som handlar om en pojke med cancer. De filmar på en övergiven sjukhusavdelning. På kvällen ska jag gå på världspremiären av Broken Hill, en kurskamrats bror jobbade nämligen i Art Department på den.

Idag däremot så lyckades jag få upp Slaven från sängen efter nattens bravader (Georgie fyllde år). Vi luktade Quortege. Eller lägereld rättare sagt. Vi eldade lite i någons trädgård... På söndagar är det sagt att man ska till Queen Victoria Markets precis innan de stänger för då kostar allt, i princip halva priset eller så. Mycket riktigt. Fläskfile, hasselbackspotatis och rödvinssås blev det minsann!

TRANSLATION: A midnight phone call later and apparently I'm helping out on Reza's shoot tomorrow for his short film about a boy with cancer.They're shooting at an deserted hospital wing. Neat. Later same day, I'll be attending the world premiere of an Australian film called Broken Hill.

showing in a theater near you


Att se en film av Quentin Tarantino utan att ha någon som helst filmkunskap måste vara grymt berövande av en filmupplevelse med alla referenser till kult filmer. Men som en viss artikel i Film Ink påpekade så får Tarantino publiken att få upp ögonen för film. En annan anledning till varför jag tycker han verkar som en skön snubbe, förutom det uppenbara som hans briljanta manus, så är det att han under filminspelningar har "Filmkvällar" med sin cast där han visar dem sina favoritfilmer.

Vi såg Inglourious Basterds häromdagen. We liked it. Och jag kommer definitivt se den igen. Speciellt slow-mo scenen när hon faller till golvet i filmprojektor-rummet känns som ett moment taget ur en anime. Så ja, jag nästan dog.

P.S Hans Landa är en grym, grym, grym karaktär!

TRANSLATION: We went to see Tarantino's latest the other day. We liked it. It must be quite a robbery of a film experience to see it if you're not an average filmbuff with all the cult references flying around. You kind of miss out on half of the brilliance.

send me a lovesong, drop me a line

(via stephmodo)

Jag som köpte frimärken häromdagen fick inte valet att köpa chokladdoftande frimärken. Sådana kör man med i Frankrike tydligen. De ser ju ätbara ut dessutom!


TRANSLATION: Stamps that smell like chocolate? Really? For real? Really..?

22/08/2009

one of those thursdays

Jag antar att det här är det närmaste Annie Hall jag kommer komma. Inte särskilt nära med andra ord. Men ey, väst och skjorta... Allt vad preppy heter går ju hem hos mig. Hursomhelst så har jag lyckats vara på skolan hela dagen, varje dag den här veckan, förutom i torsdags. Det är en lektionslös dag vilketsom, men jag passade på att göra något, eh konsumerande och produktivt. (Ja, jag vet att det inte är det som csn-pengarna ska gå till egentligen... Men de har ju äntligen kommit!)

Jag köpte äntligen frimärken och ska posta brev (tro inte för en stund att jag har postat dem än bara för det!), gick på jakt i tre vintage butiker (bara window-shopping såklart) och höll på att dö inne på RetroStar där jag lovar, jag aldrig sett något av dess like. Det var en hel våning med för mycket skräp på varenda tänkbar yta där de anställda var bland annat killar som gick omkring i vita jeans och ridstövlar. Man visste inte vart man skulle titta. Jag syftade på kläderna, inte på butiksbiträdet. Däremot så råkade inte ett, men två par skor råka följa med mig hem från Rubi Shoes. Det är svårt att motstå när de liksom kommunicerar med dig så hjärtligt. På köpte fick jag en finfin vit scarf och jag älskar ju sådana.

Den här söta väskan hittade jag
... den fick bli min nya förvaringslåda för alla DV-band.
Sen ska ni veta att jag var duktig och städade badrummet. Ni vet, det där otroligt glamorösa som man under sin livstid som hemmaboende dotter lever i förnekelse för. Dessutom kände jag behovet att försöka göra det lite mer hemma-trevligt hos vårat hittills spartanska boende, så jag köpte en ljusbur. Och den är fin tycker jag.

Ojdå, rosett, sjal och örhngen...Små örhängen att ha till vardags

TRANSLATION: So after spending every day this week at uni, despite not always having classes, I spent the thursday at home and decided to do something consuming and productive with it. I found and got lost in RetroStar (oh dear Lord the size of it!), got seduced by not one but two pair of shoes that followed me home, bought stamps (among other things) and a pretty candlecage for the apartment, not to mention I carried out the glamorous act of cleaning the bathroom. Thorughly.

18/08/2009

thinking is the best way to travel




Internet är en så fantastisk verklighetsflykt. Speciellt idag när jag lär spendera större dagen på skolbiblioteket så är dessa evigt förökande bloggar en utomordentlig biljett ut i världen för att se hur andra personers vardag och resor ser ut. Man blir sugen på att resa och se världen och fotografera förevigade ögonblick själv. Men för stunden får detta duga. Massa flickor med väldigt livlig fantasi. Trevlig resa och upptäcktfärd!

TRANSLATION: Sometimes escaping reality is one of the best things with the Internet. The fornicating blogs are like tickets to someone elses everyday or their journeys. It makes me want to travel and photograph all the magnificent places myself. But meanwhile this will do. A whole bunch of girl with a vivid imagination. Enjoy and explore!


Hannah + Landon | She loves mixtapes | Miss Thumbelina | Rebel Angel | Alice Point

17/08/2009

port melbourne

I söndags tog det ett tag innan hela familjen äntligen steg upp (jag var redan uppe tidigt och hängde på McDonald's wireless dock)
Vi tog 109:an till Port Melbourne
Det verkade till och med som om vi skulle slippa skurarna som skrämde oss inne i stan

Så vi började promenera längst med den fina stranden
Man kunde ta färjan till Hobart om man villeJust när vi var långt ifrån allt vad skydd för regnet heter så började det regna

2 kilometer senare hade vi traskat i blåsten till St Kilda
Där åt vi alla en "helt okej" seafood claypot på Espy Kitchen

Sen åkte vi tillbaka till Melbourne Central och gick på bio. District 9. Över förväntan hörrni!

TRANSLATION: Rather late on our lazy sunday we went to Port Melbourne, enjoyed the beachwalk, had an encounteer with the stormy rain and walked all the way to St Kilda for some shelter and food at Espy Kitchen. Next we headed back to the city and went to see District 9 - quite an intriguing surprise.