15/12/2006

Last Night in Poznan

TORSDAG

På morgonen vaknar jag, haglas med sms.
Slutsats: Jag är saknad.

Känner att jag fortfarande inte har sovit av mig ruset, så jag skyndar mig att göra en macka samtidigt som pappa gör sig färdigt till jobbet. I och med utgången kvällen före med hela gänget, 13 personer (jag var den trettonde, that is) så började de elva denna dag. Kusin P1 kommer och hämtar upp pappa och de ser bedrövliga ut båda två med baksmällans vackra konst plågandes från topp till tå. Jag går och lägger mig igen. Inser nästa gång jag går upp att jag sovit med tröjan bakochfram.

Kusin ringer och meddelar att han ska köra mig ut till Kings Cross. Vilket blir den största shopping mall upplevelsen jag varit med om. Det var enormt! Så mycket saker jag ville ha, så lite pengar jag ville lägga ut. Det var en labyrint säger jag! Innan jag började browsa igenom butikerna tänkte jag att jag går runt allt för att se hur stort det var. 20 min. Need I say more?

Tog taxi vid tre-halv-fyra till centrala Poznan och la ut ytterligare mer pengar på basaren och på min nya skinnjacka från Clockhouse som jag betuttade mig i. What the fuck, varför inte ta den där klänningen jag såg häromdagen? Klirr klirr i kassan. Tomt i plånboken. Shopping är fan en livsfarlig sjukdom! Innan jag träffade Arek (i skäggstubb!) hann jag med en islatte på Gamla Bryggeriets café, det på tredje våningen, och sen var det Multikino. Såg Casino Royale, för andra gången. Det slog mig att det fan är väldigt mycket female gaze i den filmen. Det fanns inte mycket annat att välja mellan. Sen när han skulle skjutsa hem mig körde vi vilse och mirakel, vet ni vad grabben gör?! Han kör in på en mack och frågar om vägen!!! Ytterligare ett kors i taket när han börjar dissa sin äldsta bror om dennes beteende. Wow. Vad har hänt!?

Anyhow. Kommer till vårt område som skulle kunna liknas med Wysteria Lane a la Desperate Housewives. Kusin P1 hör av sig, hämtar upp mig och kör mig som den räddande hjälte han är till närmaste McDonald's då egot dör av hunger efter att ha överlevt hela dagen på frukost, en islatte och chokladdoppade nötter. Blir en lite konstig konfrontation med kusin, och jag undrar fan vad det är för jävla mönster som jag verkar följa. Jag gör inget, och ändå sker det! Bah!


ONSDAG

Utgång på Hasses bekostnad. Eller om det nu är företaget. Same shit. Farbror fyllde år så vi hade en sväng förbi där, socialiserade med övrig familj (=kusin P2, hans fru och hennes föräldrar). sambucca var tydligen en hit på gamla torget med pappsens jobb. Flamberad sambucca med kaffebönor. Det ser ju fint ut. Bloody Mary for the win medans alla kör säkra kort med redbull/vodka.

Kommer med nöd och näppe ifrån Nöta innan han brister ut i en egen uppsättning av schlager låtar. Snackar med kusin P1 en massa, hamnar så småningom mellan Mateusz, som för övrigt inte slitit blicken ifrån mig under hela middagen, och Ania där vi börjar snacka skit. Grabben får en utskällning av mig när han efteråt påstår att han ska köa bil. Egot vinner. Han tog taxi. Polacker och deras stolthet om alkoholpåverkan...

1 comment:

  1. Anonymous7:37 pm

    one word-disturbing at some point

    ReplyDelete