26/02/2008

Once upon a time in the Western Australia

När jag klev ut ur sal 6.102 kliade det i fingrarna efter att parkera framför ett tangentbord och skriva skriva skriva manus. Flera stycken. Korta. En efter en. Alla skulle utspelas i en sandig western-miljö, vargar skulle yla, cowboybootsen skulle strida fram och duellerna skulle få en att hålla andan. Och gitarrerna. Outsidern anländer till den öde staden där flickan med hjärtat av guld, faktiskt skulle ganska ordagrannt ha ett stort guldhjärta hängande i sin guldkedja. Behöver jag påpeka att första projektet vi ska göra i Video Production ska vara en western?

Temat till ära så ska man börja knarka western-filmer. Och en som jag definitivt inte ska se om är There Will Be Blood. Däremot så blev jag fullkomligt förälskad i en kortfilm som en av studenterna på skolan gjort. Det vackraste jag sett i studentarkivet. The Mormon av Seven Ten gänget. Det var som en smakbit av Kill Bill och Matrix på en grön äng med gula blommor. Ett Jehovas Vittne som battlade en Mormon, med samurajsvärd och fickkniv! "These doors are no longer yours to knock upon". Brilliant! Min Western ska vara en hyllning till Kung Fu Hustle - lätt!

3 comments:

 1. Kajsa-www.aenigma.blogg.se4:29 pm

  Men vad spännande allt det där lät! Skriva manus och knåpa ihop cowboyhistorier. Och den där kortfilmen. Jag blev nog lite kär såhär utan att ha en aning egentligen om hur den ser ut. Youtube? :)

  ReplyDelete
 2. Märta6:01 pm

  Darling I miss u!!!

  ReplyDelete
 3. Nej tyvärr finns filmen inte på youtube kajsa, inte än iaf. Ska försöka beslagta ta dvdn och leka förbrytarkung och rippa den. Sådant där olagligt man inte får göra.

  Gud vilken hemsk filmperson jag är. Ska inte man vara emot sådant där?

  ReplyDelete