13/08/2010

you only get healed if you decide to be cured


Det är otroligt läskigt hur människan är beroende av teknologin. Nu talar jag inte bara om min fortsatta Internet brist (som ja, suger!), utan allt. Inte bara alla gadgets som telefoner och ipods, utan ja, bilar och transportmedel. Skulle inte bilar funnits skulle det inte finnas tätorter. Låt oss ha en kort historia-lektion och konstatera att förr i tiden, innan kollektiv-trafik och bilar, så bodde alla i stadens hjärta. Det var bönderna som bodde ni vet, där ute, bortom stadsmurarna. Hör ni det? Sedan kom bilen och förstörde allt (så länge jag själv inte har körkört och fortsätter vara med i bilolyckor tänker jag fortsätta gnälla på den rullande maskinen) Då kanske Perth skulle vara hur fantabulös som helst att bo i, istället för att sträcka sig ändlöst över West Australia i små små tätorter som växer samman, längre och längre bort från stadskärnan.

Denna helt osammanhängande tankegång är givetvis resultatet av att tvingas gå på Gibletts Convergences-lektioner och det faktumet att det inte har hänt så himla mycket här i Perth. Förutom att jag numera jobbar fyra nätter i veckan, vilket resulterar i att jag är såhär sliten dagen efter kvällen före, men får runt 110 dollares i dricks som kompensation. Najs.

5 comments:

 1. Jag säger lätt nej till bil om jag får vara den som bor nära centrum och har nära till allt. :)

  ReplyDelete
 2. Anonymous2:45 pm

  Muuuuu co bedzie z muuu gdy samochody zajma ziemie

  ReplyDelete
 3. Anonymous7:05 pm

  I've offered to teach you :-))

  But not like my brother, who has 'flown' a car.....

  Now, am I the only one visualising Misha on an electric Vespa, scooting 'round to find interesting places for Alpha to play?

  ReplyDelete
 4. Chii tycker att Pika och Chii tar körkort när Pika kommer tillbaka till Svenski land :P

  ReplyDelete
 5. din rubrik är så sann!

  ReplyDelete