28/05/2013

that one time when we escaped for easter, part II

Vi såg Drift igår, en surf-film med Sam Worthington och Myles Pollard som utspelar sig under 70-talets Margaret River. När den filmades här  i WA var det mycket stohej i hela lokala film-industrin, alla film-studenter hoppades på att få någon liten roll i film-crewet och skaffa sig en bra credit på kuppen. Jag såg minsann några Screen Academy elevers namn på skärmen - heja!  Filmen var sådär mysigt familjär i och med att vi för inte så länge sedan varit där under påsken. Det slog mig  att jag aldrig hade fått upp del två av vårt lilla äventyr, så då kör vi! Första delen hittar ni här.

Vi började morgonen genom att bila uppför kusten och hitta ett bra sturf-ställe och hamnade i Yallingup. Medans Fille surfade, blev jag attakerad av en flug-svärm på stranden. Vi stack sedan till Cowaramup, en liten håla som är invaderad av ko-statyer och har dille på kor. Så till lunch hade jag en ko-burgare, passande nog. Efteråt skulle vi till Ngigli grottan som var ganska tuff. Det fanns en del av grottan där man kunde ligga ned på rygg och stirra upp i taket som var enormt surrealistiskt - speciellt om man blundade i några sekunder. Samtidigt som ögonen vande sig och fokuserade  såg det ut som om man hoppade in i hyper-rymden. På vägen tillbaka till Margaret River så passerade vi en rådjurs-farm - märkligt tycker jag. Som avslut blev det tapas och vin på kvällen. Dagen därpå packade vi ihop, gick ned till floden området är kallat efter, kikade lite i lustiga butike roch satte sedan sakta kosan tillbaka till Perth. Vi stannade på en glassfabrik med bra inställning till barn utan uppsikt, och en pilsk emu.

TRANSLATION: We watched the movie Drift the other night, starring Sam Worthington and Myles Pollard, shot on location in Margaret River. It was a nice, familiar feeling recognizing so many of the locations and it also reminded me that I never posted the second part (you'll find part one here) of our little Easter escape - so here we go! It includes a morning in Yallingup, an afternoon in cow-obcessed town Cowaramup, Ngigli cave explorng and finishing the evening with tapas and wine. On our way back to Perth we stopped at an ice-cream factory with a healthy attitude towards unsupervised children...

No comments:

Post a Comment