13/12/2008

the history book on the shelf is always repeating itself

Det känns riktigt konstigt att vara tillbaka i det här huset. Ett år borta och det känns inte som "hemma" längre. Fyra väggar och samma möbler, men det känns bara som en tillfällig tillflyktsort. Mormor har flyttat in hos oss numera, så helt plötsligt är alla hennes samlade korn överallt. Jag menar, jag har en Jesus och Maria tavla plötsligt upphängd på min vägg. Vart kom den ifrån?!?!?!

För övrigt var utmaningen med att ta en bild i huset att hitta ett hörn som inte såg för tacky ut. Less is more är definitivt inte regler min mor följer när hon dekorerar och ständigt inhandlar mer skrot att tränga in på varje lediga yta. Fast nyss kom hon tillbaka med en jättefin lång gammaldags plåtburk från loppisen som hon ska ha spagetti i. Varför det i vardagsrummet ryms tre elefanter som alla är riktade mot en ödla som klättrar på en blomkruka, det finns nog inte någon bra förklaring för.

"Ja men de måste ju ha nåt spännande att titta på", säger hon. Jag, ja jag bara skakar på mitt rävrufs.


TRANSLATION: Mom's taste is so tacky when it comes to house decorations. It was pretty much impossible to find a decent position for a photograph. Grandma has moved in as well so all her stuff is everywhere. A Jesus and Maria painting has even managed to sneak up on my wall. How did that get there?!?!? Oh well, this house does not feel like home anymore in a way. A positive way though.

3 comments:

 1. Frisyren klär dig verkligen ! Nu ska väl inte en "låtsasbror" uttrycka sig så, men utan att säga för mycket, så så strålar du om möjligt mer nu än tidigare...

  Jag kommer "hem-"åt den 21'e, ser fram emot att få hälsa på elefanterna, det kan ju vara kul för dem att få träffa en mupp som jag...

  Ha det gott !

  ReplyDelete
 2. :) that room is beautiful too!

  ReplyDelete
 3. veryy cute pictures.
  i really like your blog!

  ReplyDelete