15/09/2007

Veckans mest spelade?

Jag vet vad jag är kapabel till, och jag vet att jag likt Martin eller Flisan (nåja, den sistnämnda återstår väl att se) inte kommer ha disciplinen att filtrera bort och framställa en lista med de 100 bästa låtarna. Come on! Hur ska man kunna göra det? Men jag tycker om att lyssna på musik. Jag knarkar musik nästan lika mycket som jag knarkar té. Vilket lett till precis samma konsekvens: jag dricker och lyssnar på ett så brett sortiment så det går inte att kategorisera det. Jag menar inte heller att alla skulle uppskatta mina spellistor på iTunes, men man kanske skulle ta och göra det till vana att kasta ihop de tio mest spelade låtarna för veckan och lägga upp? Alltid kul att utforska ny musik. Man dör inte av det, och gillar man det inte är det bara att trycka på ctrl+del(iver)-knappen. (Bonuspoäng till den som förstod intertextualitet till en viss TV-serie där!)

So here it is. Vill poängtera att det här inte alls är de låtar som ligger i topp, utan det är helt enkelt vad som legat på repeat tätt just den här veckan. De har ingen som helst kategori, utan är en salig blandning som säkert inte går ihop i matlagningssyfte alls.

1. I Get Around - Dragonette
2. In The Morning - Razorlight
3. Nighttiming - Coconut Records
4. Take Me Out - Franz Ferdinand
5. Summer - Modest Mouse
6. Makin Love - Amos Lee
7. Tiny Little Fractures - Snow Patrol
8. Camilo - State Radio
9. Ever Fallen In Love - Pete Yorn
10. You're So Damn Hot - Ok Go

Ladda ned och lyssna själv här.

2 comments:

  1. Some Like it Hot rules! Best movie ever!

    ReplyDelete
  2. Tja, det är ju inte så svårt som man kan tro att fixa en lista om man bara är medveten om att den blir inaktuell för eller senare. Någon gång framöver kommer en uppföljningsartikel till min lista för att se vad som skulle bytas ut om jag gjorde listan nu, men jag tycker än så länge att det är för nära inpå.

    Veckans bästa är rätt bra, speciellt om man använder www.last.fm, då är det ju en lätt grej att göra. Kanske något jag själv borde göra? Hmm...

    Är glad att se Pete Yorn på din lista, den låten är verkligen superbra. :)

    ReplyDelete