13/12/2009

grandmothers made out of steel


Den här bilden är en utav mina favoritbilder med min familj för den har hela fyra generationer samlade, plus katten Dora (som för övrigt låg på mammsens mage när hon var gravid med mig, så det var lite av min själs-katt så att säga). I mitten är gammelmormor, längst nere från vänster mormor med mamma och så där uppe min syster och jag i höger hörn som en liten blond busunge.

Jag har en tuff liten stål-mormor som är riktig bra på det där med Skype. Hon ringer titt som tätt, oavsett om hon är i Sverige eller i Polen. Igår lyckades hon haffa mig vid datorn igen och efter lite prat så släpper hon allt vad subtilitet heter.

- Ja men jag ska låta dig gå nu min söta, du måste väl laga middag till din man?

- Min pojkvän menar du? Nej, klockan är ju kvart över elva på kvällen här. Det är för sent för middag... Dessutom jobbar han.

- Ni bor ihop, det är samma sak. Ni gör redan allt vad ett gift par gör.

- Haha, mormor då!

- För ni tänker väl gifta er förr eller senare?

- ...

- Jamen det förstår du väl att mormor vill så gärna gå på sitt barnbarns bröllopp? Jag är ju väldigt gammalt och det vore så fint så...

TRANSLATION: This is one of my favorite family photos with four generations of women in my family all at once! My grandmother is is a cool and proud user of Skype and shamelessly hinted about how much she wants to go on her grandchild's wedding before she dies... First she accidentally called my boyfriend my husband, then she cornered me with wedding questions!

2 comments:

  1. Jag har precis fått mig en ny favoritblogg! :)

    ReplyDelete
  2. Älskar det där fotot !

    ReplyDelete