15/07/2007

När jag var liten ville min präst att jag skulle bli nunna

Det är sant! Innan man hade egen vilja och förstod att man inte alls måste göra allt som föräldrarna säger att man ska göra, så gick jag lydigt till den polska katolska kyrkan i Norrköping, varje lördag. Jag var ett litet bibliskt underbarn. Jag visste inte bättre än att stoltsera med att det inte fanns någon som snabbare kunde slå upp böcker och kapitel i Bibeln, vilket betydde att jag stortsett memoretat vilken ordning alla böcker kommer i.

Idag minns jag typ att Uppenbarelseboken är sist, och att de fem Moseböckerna är först.

Jag slutade vara en duktig katolik när prästen gjorde ett hembesök och försökte övertala föräldrarna till att skicka mig någonstans där jag kunde bli nunna. Jag hann bikta mig på riktigt en gång innan detta skedde. Något jag tycker om att nämna. I min skeva uppfattning förvrider jag bikstolar till något porrigt - tänk alla dessa synder folk detaljerat beskriver! Fast jag var bara tio, så få inga associeringar till katolska präster, mig och bikstolar. Oh behave! När jag var liten tyckte jag dessutom Jeanne d' Arc var en bra förebild...

Bildbevis på att Misha ibland sätter sin fot i en och annan katedral

Sedan dess har det ju stortsett bara gått nedför, men häromdagen blev det en liten roadtrip i Polskiland. Det kom väl inte som en större chock att de fanatiskt katolska polackerna har byggt en katedral som de kallar "Lilla Vatikanen", då den är en imitation av den. I Lichen. (Det ser ju tyskt ut utan strecket på n-et, ush) Jag hade superateisten till farsa med mig så jag slapp posera dygdigt till bilder som paparazzi mamma ville ("Melissa, kan du inte knäböja där?"). Hon fick en ganska brutal mördande blick.

Nästan som Spanska Trappan i Rom, not.

Det där är en sann polacks ölmage ni ser gott folk (vänta bara tills ni ser gudfar!)

Kan någon tala om för mig varför alla polacker insisterar på att kasta sig till marken och knäböja så fort de ser ett kors? Ibland tror jag ju nästan de svimmar och är beredd att kasta mig fram för att ge dem första hjälpen. (Yeah right, som om jag frivilligt skulle hjälpa folk. Lögner ser fina ut på pappret. )

Egot ser ut som ett helgon med lite naturliga ljuseffekter

Ser jag inte ut som ett helgon, ser jag ut som en pin-uppa

Och så den traditionsenliga Misha-minen. It's all about the mouth and the eyebrow baby!


1 comment:

  1. Åh muppis vad fina bilderna är !

    ReplyDelete