07/07/2007

Same shit, different place

Imorgon åker jag till P-land med päronen. Jag skulle helst vilja stanna kvar och busa med folk här istället. Misha har inte lekt färdigt ännu! Det blir säkert bra, lite skumma återseenden förvisso med kusin P1, men jag kommer även bada i rampljus när vi drar runt från hus till hus bland släkten och chefens dotter på visit i verkstan slår alltid rätt. (Note to self: stop being such a cockteaser Misha!) Jag menar, kom igen, en Lejman som har berest halva världen och varit i Australien. Jag blir som en Gud för dem, mer än jag redan är. Skämt åsido, det är alltid mysigt att träffa polski familjen, och shoppa loss som en brunstig kamel i öknen (fråga inte, okej?) men... Ja, men!


Så jag lämnar gamla goa Klocket till ett område utanför Poznan som kallas Nowa Wies. Grejen är att mammut, hon har worked her magic och har lyckats med att få husen att se ut som förlängningar av varandra. Jag förstår inte hur kvinnan har så mycket ork till trädgårdsarbete och kreativitet! Jag vill bara skratta. Jag kommer ju byta land och språk, men miljön ser ju densamma ut! Det är nästan så jag saknar den tiden då man tillfälligt över sommaren flyttade in hos gudfadern och sov uppe på vinden med väggar fyllda av affisher på bodybuilders och båtar från andra världskriget. Numera har ju mammut och papput skaffat sig ett hus i Polen också, det var ju tydligen för enformigt att bo på ett och samma ställe hela tiden.

- Vaddå "samma skit"? Det är verkligen inte samma skit!
- Jo mamma, det ser exakt likadant ut! Inomhus också!
- Nej nej! För det första, så finns det inga tapeter där.
- Nej, inte än.
- Precis, inte än...

2 comments:

  1. *pissar på mig av skratt* Vad i helvete Melissa har du druckit egentligen... skit vad du kommer att sakna mig. Jag kommer att sakna dig också.
    Pöss på dig din gnu !

    ReplyDelete
  2. Vi kunde inte undgå att märka hur väl eran entré stod ut från era grannars när vi var och plockade upp dig på midsommar :)

    ReplyDelete