07/01/2011

pointe shoes, lesbian fantasies, feathers and this too shall pass


Låt mig förklara min finurliga och något provokativa (är det ett ord eller drog jag till med svengelska igen?) titel - den handlar om Aronofsky's Black Swan och min egna framtida kortfilm.

Något jag tänker göra tillbaka i Norrköping är att utnyttja vår egna dansstudio - som vi snarare bestämt kallar "Danslokalen". Jag har haft väldigt lite dans i mitt exil-liv här i Australien. När jag kan kör jag Zumba-pass två gånger i veckan här, men det är inte särskilt kreativt, snarare flåsigt och roligt. Nu när jag åker tillbaka till Sverige så är det givetvis för att träffa familjen och vänner, men en väldigt stor prioritering kommer gå åt till att filma mitt storprojekt inför nästa termin - en kortfilm kallad This Too Shall Pass. Den är ganska melankolisk men har i mitten en väldigt vibrerande, oväntad show-scen på en teaterscen med dans, kostym, strålkastare, glitter och hela Broadway (typ). Så inte särskilt oväntat ligger en hel del filmer på min to-do-lista aka research/inspiration som innehåller dansscener. Dessutom så är cinematografen självaste Matthew Libatique vars filmteknik jag tagit isär hela terminen i min uppsats (tillsammans med Darius Khondji).

Entré gör Black Swan. En film om ballerinor. Men jag har diskuterat min Black Swan-upplevelse här istället, på engelska, om någon vill veta mer om filmen i fråga. Jag tyckte nämligen att i samband med inspelning och all preparation med min kortfilm, så kunde den ha en produktions-blogg. Så finns det nyfikna själar som vill läsa en making-of-a-film blogg, så finns den här. Istället ville jag bara pryda med bilder från filmen och från inspelningen.

TRANSLATION: So I watched Black Swan the other night, and I wrote a rant about it elsewhere. As I'm about to shoot my big project for next semester when back in Sweden I decided to start a making-of/production blog which you can check out here. All in english.

(Klicka här för bildkälla)

1 comment: