10/04/2006

The Theme

Endlessness Ego ska ha en temavecka!

En temavecka om mat närmare sagt, eller för att vara så precis som möjligt: äta rätt vecka. Personligen så äter jag inte så tokigt fel, men syftet är väl att äta så mycket grönsaker och frukt som möjligt. Från föräldrarnas trip till Polen kammade morsan hem en och annan diet-tidning, och jag tänker följa några tips från dessa tidningar. Vi har väl alla läst dem förut, vissa är ganska uppenbara, men lika bra jag pekar ut dem ändå.

1. Börja alltid dagen med ett glas vatten. Varmt vatten, med lite färskpressad citronsaft i, sköljer nämligen alla rester från gårdagen som fanns i ditt system.

2. Ät och drick inte samtidigt. Du tunnar ut enzymerna om du blandar dessa två, visserligen smälts maten ned, men inte på rätt sätt.

3. Tugga ordentligt. För att organismen ska få ta del av vitaminer och annat viktigt innehåll bör maten vara tuggad till en massa innan du sväljer.

4. Ät när du är lugn. Du kommer bara störa helheten i matsmältning om du äter när du är stressad.

5. Dekorera din tallrik. Man tvingar sin hjärna att starta salivproduktionen intensivt om det du ska äta ser tilltalande ut för ögat.

No comments:

Post a Comment