28/08/2006

Stockholmsväder alltså

Sekunden man kliver ut genom portarna till Berghs School of Communication badar ansiktet i solsken. Stundvis fylls man av skuldkänslor för att man inte tar en vända bland innerstadens gator och butiker i detta strålande väder. Ja för visst har alla fattiga studenter råd med impulsköp oavsett vad plånboken än säger. Lite övervägande resulterar i att det ändå bär av hemåt. Då hade första ordentliga lektionsdagen börjat och slutat snabbare än förväntat. Inställd lektion.

Så vad händer när jag tar bussen från Liljeholmen? Öppen himmel, värmande sol. History baby, it's history! Här var det regn och grått och blask. De 200 m från busshållplatsen kändes helt plötsligt ödesdigert långa. Mitt prickiga paraflax är fortfarande i Norrköping.

Dagens klädval bestod av ett par mörka jeans, vitt baslinne från H&M och den ljusgröna kortärmade koftan från Polen samt ett av halsbanden från Gdansk. Jag börjar bli galen på håret och vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Luggen är just nu inne i en fas där man inte kan ha den löst längre, för nu är den lite för lång, men ändå för kort för att den inte ska falla tillbaka om man har en hästsvans. Dagens i-landsproblem.

No comments:

Post a Comment