31/05/2006

När jag var ung...

Hej jag heter Misha och jag är en blogoholist.

Jag började blogga på blogger redan 2003 om man ska tro det mina inställningar här på blogspot antyder. Just den här bloggen blev startad 2005, men innan jag ens gav mig in på det här med att blogga på svenska så hade jag en och annan blog lite här och var samtidigt som jag pysslade och donade med photoshop med entusiastiska webdesigner drömmar. Jag var ung, ok?

Varför bloggar man?
15 minutes of fame? Uppmärksamhetshora? Socialt missanpassad? Ordknarkare? Eller som det på den senaste tiden skulle kunna kategoriseras med ett tjusigt ord, trendföljare (läs: grupptryck). Alla har vi våra anledningar. Min var från början ganska simpel. Jag ville bli duktig på engelska. Så jag började blogga på engelska när jag var 14. Det fanns inte så många svenska bloggar år 2001, så jag försökte putsa på engelskan och läste andras engelska bloggar. Det var ungefär samtidigt som jag insåg att min mamma faktiskt läste mina dagböcker (ja, jag var en flitig dagboks-skrivare) så innan jag kom på att jag kunde föra dagboksanteckningar på engelska, provade jag på det här med virtuella dagböcker.

Vad gör jag idag då? Inte skriver jag på engelska. Fast tanken har ju slagit mig, om att jag ska återgå till engelskan. Jag kommer flytta utomlands så småningom. Idag har jag bloggen pga två anledningar: 1. Jag har dåligt minne, det är sant! Jag vill inte glömma. Jag vill minnas det jag kände när jag behövde skriva av mig. 2. Nätvärk. Sedan när jag är i Australien så kan de som saknar mig och undrar hur jag har det få någon uppdatering. Se! In i det sista kretsar allt kring mig! The Ego is speaking!

En av mina första hemsidor hade jag på pitas.com men flyttade sedan till geocities.com, det var där jag kom igång ordentligt med både inlägg, besökare och layouter. Jag kommer fortfarande ihåg url till de flesta sidorna och jag tänker vika ut mina första försök här. Bara för nostalgins skull.

För er har det säkert ingen betydelse. Men för mig så är det ren underhållning. Bloggen hette "The Goddess" (felstavad dock= Godess) och ödmjukt nog hade jag en liten slogan som lydde "being a goddess sucks..." Jag var femton och jag kan inte direkt påstå att mitt ego var mycket mindre än det är idag, kanske inte lika välkontrollerat då.

Och vilka problem man hade sen som ung tonåring! Ush, nu får jag skuldkänslor bara av att säga det. Jag fyller 20 snart. På torsdag. Hemskt. Jag blir gammal. Ta det där med en nypa salt. Men det känns ändå inte bättre för det. Jag vill faktiskt inte fylla år.
Killproblemen i nian. Så oskyldigt och patetiskt sött. Varsågod, ta och skratta åt mig, om ni lyckas hänga med mina tankebanor.


Lite charm hade jag ändå... Vilka i-landsproblem man hade. För att summera upp det lite snabbt, det är precis som jag skrev, som min kompis Jossa då tydligen sagt:

- Misha, om du inte skulle haft så här många problem skulle jag bli arbetslös!

Då är frågan som återstår: Varför bloggar du?

7 comments:

 1. René5:14 am

  detta ärbland det charmigast du har bloggat,just beautiful.och tack för attt jag fick npgot att läsa på morgonen...

  ReplyDelete
 2. För att du tvingade mig :look eller för att jag insåg ur kul det är att synas och för att det var kul att läsa dina bloggsaker. Och nu när jag är laddad med en digitalkamera i handen så vet man aldrig vart det här kommer sluta... :D

  ReplyDelete
 3. René4:48 pm

  NU,TOG JAG MIG FAKTISKT TID till att läsa det du skrev när du var 16, omg...

  ReplyDelete
 4. Oh the good old days. "Do you remember the time ?"

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:46 pm

  I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
  »

  ReplyDelete
 6. Anonymous1:55 pm

  "The objective of your website might be wonderful for my college students. A great deal of great assets are no cost in right here. At first, I have introduced your web site to my college students in my class, so do not be confused in case your web page hits are enhance dramatically. I discuss several subjects, nevertheless debating in each facet that can be debated, and at the end of my course (every single week), I advised them about the conclusion of the topic. Sizzling matter and atmosphere may be fun here. After which, you may be shocked that my students got new story each working day, and likewise all of them can express their idea in residence and school. Particularly they instructed to her/his mom/dad, that they learnt several topics from teacher that learnt from you. Surprisingly that everyone desires to obtain new problem as part of your concept, after which when I give new theme, it can be challenging for all of my students."

  --------------------------------------------
  湾区留学生
  Also welcome you!

  ReplyDelete
 7. Ett bra tips på sexleksaker intimleksaker.com
  Jag har precis köpt en underbara anal dildo på intimleksaker.com
  och en vaginapump på intimleksaker.se
  Har köpt Kamagra från www.intimleksaker.com
  Rekommenderar intimleksaker.com och www.Sextoyonlinestore.com

  ReplyDelete